Menu Sluiten

Ruben Hein en Nationaal Jeugd Jazz Orkest presenteren Streamin’ JazzFest

Benjamin Herman, Eric Vloeimans, Martin Fondse, Anton Goudsmit en Bruut! (met Maarten Hogenhuis) zijn te gast bij het Streamin’JazzFest.

Het evenement is te volgen via een live stream op vrijdag 23 april vanaf 20.30 uur.

Zanger, pianist en componist Ruben Hein is samen met het Nationaal Jeugd Jazz Orkest (NJJO) de gastheer van het Streamin’ JazzFest.

Gasten zijn onder meer Bruut! met Hogenhuis, plus alle artistiek leiders van het NJJO sinds nestor Peter Guidi († 2018), te weten Benjamin Herman, Eric Vloeimans, Martin Fondse en Anton Goudsmit.

Ek van deze ‘supercoaches’ heeft met passie en toewijding zijn kunde en ervaring doorgegeven aan dit orkest, dat wel liefdevol het ‘Jong Oranje van de Jazz’ wordt genoemd.

Benjamin Herman was de tweede artistiek leider van het NJJO (2011), nadat nestor Peter Guidi (1949 – 2018) deze traditie was begonnen.

Herman is door zijn werk met verschillende ensembles en als bandleider van New Cool Collective één van de meest gelauwerde jazzmuzikanten in Nederland. Met zijn veelzijdigheid en energieke, lyrische dan wel stevige spel is hij een inspiratie voor generaties jonge saxofonisten en een verbindende factor binnen de Nederlandse muziekscene.

Eric Vloeimans, artistiek leider van het NJJO in 2013 en 2014, is een van de meest begenadigde en bekende, improviserende trompettisten van Nederland. Hij laat zich niet beperken door de term jazz en blijft op het podium en in zijn muziek altijd zichzelf.

Martin Fondse, die artistieke leider van het NJJO was in 2015 en 2016,  neemt al vele jaren een geheel eigen positie in binnen de Nederlandse en internationale muziekscene. Hij voelt zich in veel muziekgenres thuis: van jazz, hedendaagse gecomponeerde muziek en wereldmuziek tot film- en animatiemuziek.

Anton Goudsmit, de artistiek leider van het NJJO in 2017 en 2018. Anton is wellicht Nederlands meest inventieve en meest vreugdevolle gitarist, componist en bandleider; een wervelwind van creativiteit. Hij is (en was) onderscheidend bij The Ploctones, New Cool Collective en in vele andere formaties.

Bruut! is de ultieme live band die zelf wel bepaalt wat jazz is. De band mengt brutalerwijze jazz met uiteenlopende grooves, surf, rhythm & blues en de geniale Dolly Parton.

Bruut!-saxofonist en componist Maarten Hogenhuis is een van de voorlopers van de nieuwe generatie Nederlandse jazzmuzikanten en verkent met zijn trio of in andere ensembles graag de grenzen van jazz, pop en geïmproviseerde muziek.

Ruben Hein en het Nationaal Jeugd Jazz Orkest gaan zich graag te buiten aan een eclectische mix van pop, jazz en symfo, en halen de neus niet op voor repertoire van laten we zeggen Radiohead of Thomas Dolby.

De livestream is te volgen via njjo/streaminjazzfest, volgens het principe ‘Pay what you want’, met een minimumtarief van maar liefst €2.

(Foto: Erik Jansen)

Deel bericht

Laatste nieuws