Menu Sluiten

Rhythm ’n blues-zanger Andre Williams overleden

Rhythm ’n blues-zanger Andre Williams is zondag overleden. Dat meldt Billboard. Williams stond bekend als de godfather of rap, en was (mede-)auteur van dubbelzinnige hits als Bacon Fat, Shake A Tailfeather en Jail Bait.

Williams werd 1936 geboren in Alabama, en maakte al snel naam in de destijds bloeiende R&B-scene. Hij stond bekend vanwege zijn vrijmoedige stijl en tekende een contract bij Fortune Records.

In 1955 scoorde hij zijn eerste hit, Going Down To Tijuana, en het jaar daarop deed Bacon Fat het uistekend in de charts. Vanwege zijn stijl, hij kon eigenlijk niet zingen, en daarom murmelde hij wat over de muziek heen, verkreeg hij de eretitel ‘godfather of rap’.

In de jaren ’60 tekende Andre Williams bij Motown, als artiest, producer en songschrijver, maar dat werd geen succes, hoewel hij wel credits kreeg voor Thank You For Loving Me, de eerste single voor Stevie Wonder. Ook werkte hij met The Temptations. Voor Chess Records in Chicago bracht hij vervolgens The Stroke, Humpin’ Bumpin’ & Thumpin en Cadillac Jack uit.

De laatste decennia werkte Williams nog met The Red Hot Chili Peppers, Parliament, Ike & Tina Turner, en fungeerden The Sadies als zijn backing band. Hij trad nog regelmatig op, als r&b-zanger met garagebands, en nam het ene na het andere album op, met zijn typerende, tongue in cheek ranzigheid.

Andre Williams is overleden aan de complicaties van kanker, hij is 82 jaar geworden.

Deel bericht

Laatste nieuws