Menu Sluiten

Rewire naar april 2021

Een forse domper voor liefhebbers van dwarse en vernieuwende muziek was het natuurlijk dat Rewire dit jaar werd afgelast. Uiteraard vanwege corona. Maar de organisatie is veerkrachtig: de tiende editie van Rewire vindt plaats van 8 tot en met 11 april 2021. Een dag extra!

In het weekend van 3 t/m 5 april 2020 zou Rewire haar tiende editie vieren op verschillende locaties in het centrum van Den Haag, met daarnaast een multidisciplinair programma in het Haagse Bos en op het strand van Scheveningen. Door de COVID-19 pandemie heeft de organisatie echter het onvermijdelijke besluit moeten nemen het 2020 festival te annuleren.

Verschillende concerten zijn uitgesteld naar de Rewire X Korzo serie komende herfst en naar het Rewire festival in 2021. Het Jon Hopkins presents ‘Polarity’ -concert in het Zuiderstrandtheater te Scheveningen is verplaatst naar woensdag 11 november 2020. Individuele tickets blijven geldig. Binnenkort wordt meer informatie bekendgemaakt over de reguliere ticketverkoop van dit concert.

De tiende editie van Rewire wordt uitgebreid met een extra dag en vindt plaats van 8 t/m 11 april 2021, waarin een aantal evenementen uit de 2020 festival-editie wordt opgenomen. Vast staan inmiddels voorstellingen van Hildur Guðnadóttir presents ‘Chernobyl’, Leo Svirsky & The River Without Banks en het programma Music for a Busy City, dat vijf nieuwe werken omvat van componisten ​Ain Bailey​, ​Genevieve Murphy​, Pete Harden​ en ​Yannis Kyriakides​, elk gemaakt voor een specifieke locatie in het stadscentrum van Den Haag.

De speciale projecten van The Caretaker & Weirdcore, Semiconductor & Eartheater (present Fracture Patterns) en SOPHIE staan ook op het programma van Rewire 2021.

(foto: Pieter Kers)

Deel bericht

Laatste nieuws