Menu Sluiten

Recensie: Malford Milligan & The Southern Aces – I Was A Witness

Malford Milligan had tijd voor introspectie. Het leverde stof op voor een album waarin hij de officiële rassensegregatie in Amerika linkt aan de huidige roerige tijden in de VS. Verpakt in een selectie prachtsongs geschreven met diverse leden van zijn Southern Aces. Gezongen met die onwaarschijnlijk mooie stem waarin echo’s van zowel Otis Redding als James Carr in doorklinken.

Jack Hustinx, Roel Spanjers, Eric van Dijsseldonk, Fokke de Jong en Roelof Klijn zijn onderhand zo’n strak team dat hen die taak wel is toevertrouwd. Indringende songs als het titelnummer, I’m So Tired, Freedom Ain’t Free of Ain’t No News Like Bad News laten weinig aan de verbeelding over.

Ook nu covert Milligan een nummer van zijn in 2009 overleden boezemvriend Stephen Bruton. Het tot een smachtende ballad omgebouwde This Old World met oorstrelende accordeonbegeleiding dat, evenals hun vertolking van JW Roy & Connor James Thuotte’s Until The Rain aansluit bij de thematiek van I Was A Witness. Ondanks alle pijn blijft de sympathieke Texaan een onverbeterlijke optimist getuige slotakkoord Wake Up waarin hij ons, enkel begeleid door co-auteur Spanjers achter de Wurlitzer, op de valreep een hart onder de riem steekt. Daar word je wel even stil van.

Tekst: Marcel Haerkens

Deel bericht

Laatste nieuws