Menu Sluiten
artwork-440x440

Recensie: Christmas Wish van Gregory Porter

Het dozijn tracks van Christmas Wish omvat het heilige en het wereldlijke, het funky en het leuke, het grote Amerikaanse songbook en het beste van Motown. Met Christmas Wish heeft Gregory Porter een nieuwe soundtrack gemaakt voor de mooiste tijd van het jaar.

Recensie: Coen de Jonge

Hij staat er keurig op, zanger Gregory Porter, leunend voor de schouw met kerstdecoraties. Geen stropdas, wel een kekke pochet in een stijlvol colbert. De karakteristieke ‘pettemuts’ draagt hij kennelijk ook thuis. Op de achterkant van de cover eenzelfde huiselijk tafereel, nu met een klein baasje dat een cadeau krijgt – of geeft? Het is duidelijk, kerst komt eraan.

Gregory Porter zingt 12 stemmige songs op dit album, waarvoor hij in New York eerst met een dienstbaar combo de basis legde. In sommige stukken zie je hem zo in de kerk staan, een stem als een orgel die zelfs boven een gospel choir zou uitkomen. Vervolgens werden er in Londen extra vocalen toegevoegd, plus wat partijen van strijkers, gearrangeerd door Troy Miller.

Het repertoire? In hoofdzaak bekende ‘stalpaarden’ uit het kerstgenre. Porter begint zelfs godvruchtig met Silent Night. Verder ook een drietal songs die Porter zelf schreef. Daarvan zou Everything’s Not Lost best een blijver kunnen worden. Ook is er een gast: de fenomenale verrassing van het jaar, nieuwkomer zangeres Samara Joy. In What Are You Doing New Year’s Eve? zingt ze met een stem die het midden houdt tussen Ella Fitzgerald en Sarah Vaughan. En de Christmas Waltz (ooit door Cahn & Styne op Sinatra’s verzoek geschreven) blijkt echt in driekwartsmaat te swingen.

Gregory Porter / Christmas Wish

Universal

VOCALJAZZ/POP

CD/Vinyl/Digitaal

 

De Christmas Wish medley:

 

Deel bericht

Laatste recensies