Menu Sluiten
Sabrina Starke

Covermodel Sabrina Starke

Sabrina Starke siert deze editie de cover van Jazzism. In slechts tien jaar heeft ze een rijk oeuvre opgebouwd met vijf albums, diverse awards, uiteenlopende tributes en theatertournees. Ze viert haar jubileum met een nieuwe album #UTS en de interactieve kunstexpositie Who Do You Think You Are?. In de nieuwe Jazzism een gesprek met deze sociaal bewogen powervrouw.

Ze heeft genoeg te vieren en Sabrina Starke straalt van oor tot oor. Met haar naturelle podiumverschijning en de emotie in haar stem maakt de Rotterdamse singer-soulwriter na tien jaar nog altijd indruk. Hoewel, als we haar discografie en (theater)projecten bekijken, lijkt het alsof de vrouw met dat herkenbare soulgeluid al veel langer meedraait.

Starke was 28 toen haar debuutalbum Yellow Brick Road verscheen. Het werd platina en ze had een grote hit met Do For Love. Twee jaar later bracht ze Bags & Suitcases uit op het befaamde Blue Note-label. Met Out Of The Box gooide ze in 2012 het roer volledig om. Daarna volgde Lean On Me (2013), een tribute aan held Bill Withers – in samenwerking met het Metropole Orkest – en het lovend ontvangen album Sabrina (2015). Haar nieuwste creatie heet #UTS (Underneath The Surface), waarbij alles draait om gelaagdheid en wat er schuilgaat onder de oppervlakte. Lees verder in de nieuwe Jazzism, met Sabrina Starke op de cover. 

Deel bericht

Laatste nieuws