Menu Sluiten

Op jazz-expeditie naar Zuid-Afrika

Jazzmusici Paul van Kessel , Deborah J. Carter, Rolf Delfos, Hermine Deurloo, Floriaan Wempe, Ellister van der Molen, Efe Erdem, Christian Pabst, Sebastiaan van Bavel, Jasper Somsen, Guus Bakker en Tuur Moens gaan begin september op reis naar Zuid-Afrika.

Het doel is een muzikale handelsmissie naar het land. De reis omvat concerten op het prestigieuze Joy of Jazz festival in Johannesburg, op de UNISA in Pretoria, een sociaal muziek project in de Townships, workshops op de conservatoria in Johannesburg en Durban en een jazzclub concert in Durban.

Een commissie onder leiding van jazz-icoon Cees Schrama en met vertegenwoordigers van Stichting JazzNL, UNISA (ZA), Joy of Jazz Festival (ZA), Buma Cultuur en Sena heeft de deelnemende artiesten geselecteerd. Hoornist Morris Kliphuis was ook geselecteerd, maar kon in verband met een tournee in Nederland niet mee. Hij wordt vervangen door Ntjam Rosie.

De jazzexpeditie omvat muzikale uitwisselingen en samenwerkingsprojecten in zowel Nederland als Zuid-Afrika. In mei 2016 ontvangt Amersfoort Jazz in dat kader een delegatie van Zuid-Afrikaanse musici en professionals tijdens haar festival met Zoe Modiga (zang), Lindiwe Maxolo (zang), McCoy Mrubata (temorsaxofoon), Mandla Mhlangeni (trompet), Mageshen Naidoo (gitaar), Paul Hanmer (piano), Roland Moses (piano), Concord Nkabinde (bas), Marc Duby (bas), Pete Auret (drums) en Siphelelo Mazibuko (drums). Ze spelen in Nederland onder andere op vrijdag 27 mei tijdens de Dutch South African Jazz Night in theater De Lieve Vrouw in Amersfoort. Uit Nederland zal onder meer Paul van Kemenade met de Zuid-Afrikaners spelen.

Met de muzikale handelsmissie reist een netwerk van organisatoren, media, de platenindustrie, rechtenorganisaties en conservatoria mee naar Zuid-Afrika. Deze professionals nemen ook deel aan een netwerkbijeenkomst in Amersfoort op zaterdag 28 mei.

De jazzexpeditie is een initiatief van Stichting JazzNL met financiële ondersteuning van Sena Performers en Buma Cultuur. In het verleden hebben reeds succesvolle uitwisselingen plaatsgevonden met India, Thailand en Spanje. Zuid-Afrika is een land met een groot jazznetwerk van festivals, clubs, conservatoria en media. Een interessante partner voor Nederlandse jazzmusici en organisatoren.

“De kracht van de Jazzexpedities ligt in de wederkerigheid en het leggen van verbindingen op alle niveaus. Hierdoor is het voor buitenlandse partijen ook een geweldige kans om hun muziek en musici te presenteren op de Nederlandse markt,” aldus Cees Schrama, voorzitter van JazzNL.

Deel bericht

Laatste nieuws