Menu Sluiten
Flat Earth Society feat. Mauro Pawlowski

Op avontuur bij Jazz Brugge

Naar tweejaarlijkse gewoonte wordt Brugge tijdens het eerste weekend van oktober omgedoopt tot het Mekka van de Europese jazz. Sinds de eerste editie, die werd georganiseerd tijdens’Brugge 2002 Culturele Hoofdstad van Europa’, biedt heet publiek een zorgvuldig uitgekiende staalkaart van de hedendaagse Europese jazzscene. Avontuur, ontdekking en verrassing zijn hierbij de sleutelwoorden. 

Gedurende vier dagen krijgt de bezoeker een twintigtal topensembles voorgeschoteld vanuit alle uithoeken van het Oude Continent. Elke dag hoort u een middagconcert op de zolderzaal van het Sint-Janshospitaal, een pianoconcert in de Kamermuziekzaal en twee avondconcerten in de Concertzaal. Dit jaar pakken we uit met twee themadagen. Op donderdag lanceren we het festival met een Belgian Jazz Day en zondag sluiten we af met een focus op het vermaarde Europese jazzlabel ECM.
De festivalervaring wordt verder gespekt met een intensief offstage programma, bestaande uit introconcerten, caféconcerten, workshops en een master class, films, tentoonstellingen, dj-sessies, een vinylbeurs en meer.
Een volledig overzicht vindt je op http://www.jazzbrugge.be/

Deel bericht

Laatste nieuws