Menu Sluiten

Nina Simone-docu op IDFA

Het Internationaal Documentaire Festival Amsterdam (IDFA) besteedt ook dit jaar weer uitgebreid aandacht aan jazz-docu’s, bijvoorbeeld in de Melkweg.

Zo draait daar de Nina Simone-documentaire ‘What Happened, Miss Simone?’, ‘Mavis!’ over soulzangeres Mavis Staples en ‘Playing Lecuona’, een spetterende muzikale ode aan Ernesto Lecuona door drie hedendaagse Caribische pianisten: Chucho Valdés, Michel Camilo en Gonzalo Rubalcaba.
Verder wordt ook nog de bijzondere film Song of Lahore vertoond, waarin de traditionele muziek van Pakistan door een groep muzikanten uit diverse generaties nieuw leven in wordt geblazen met invloeden uit de jazz – met internationaal succes tot gevolg.

In het openingsweekend van IDFA Melkweg op 20, 21 en 22 november worden deze films gecombineerd met livemuziek. Zo wordt What Happened, Miss Simone? gecombineerd met een live optreden van Sabrina Starke, die deze maand Nina vertolkt in de muziektheaterproductie ‘Nina Simone (A)Live’.

Mavis! wordt gecombineerd met een optreden van het Nederlandse trio My Baby met hun dansbare blues en Playing Lecuona wordt gecombineerd met een optreden van de Cubaanse pianist Ramón Valle.

 

Meer info op IDFA.nl

Deel bericht

Laatste nieuws