Menu Sluiten

Nieuwe video van The Tibbs: The Main Course

Eind vorig jaar verscheen het nieuwe album van de Noord-Hollandse neo-soulband The Tibbs, Another Shot Fired. Dit is de nieuwe video, The Main Course.

 

Een kleine tien jaar bestaan The Tibbs inmiddels, een band opgegroeid op een dieet van rhythm ’n blues, funk, jazz, ska en pop. In dit periode is de band er in geslaagd van die ingrediënten een amalgaan te boetseren dat zo aanstekelijk is dat stilstaan geen optie is.

In 2014 verscheen de eerste EP van de band, getiteld Cleaned Out, geproduceerd door Paul Willemsen (Beans & Fatback, Lefties Soul Connection, Michelle David). Hun debuutsingle, Footprints In The Sand, uitgebracht door het Duitse funk- en soullabel Tramp Records. Het leverde de band internationale air play op.

Twee jaar later bracht het fameuze Italiaanse label Record Kicks het debuutalbum Takin’Over uit, waarmee de band zijn naam vestigde. De daarop volgende Europese tour voerde The Tibbs naar festivals en podia in onder meer Italië, Duitsland, Spanje en Hongarije.

In 2018 daarentegen besloot het boegbeeld van de band, zangeres Elsa Bekman, de band na goed overleg te verlaten, ten faveure van een solocarrière. Hoewel ze nagenoeg onvervangbaar was, werd toch een nieuwe frontvrouw gevonden in de persoon van Roxanne Hartog, die, zeer hands on, onmiddellijk een aandeel nam in het schrijven van het materiaal voor de opvolger van Takin’ Over, Another Shot Fired, dat in november verscheen.

(foto: Sven Benjamin)

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

Deel bericht

Laatste nieuws