Menu Sluiten

Nieuwe samenwerking Joss Stone en Dave Stewart

‘Never Forget My Love’ heet het nieuwe album van de Britse singer-songwriter Joss Stone (34). Grammy Award-winnaar Stone werkt hierbij opnieuw samen met de legendarische Dave Stewart. 

Stone en de Stewart (o.a. Eurythmics) schreven alle nummers op ‘Never Forget My Love’ samen, Stewart produceerde het geheel. De plaat is Stone’s eerste na ‘Mama Earth’ uit 2017. Stone en Stewart werkten eerder samen op LP1 (2011). ‘Never Forget My Love’ is deze maand verschenen.

Over hun samenwerking zegt Stone: ‘Dave en ik zijn al lang goed met elkaar bevriend. Hij heeft een kalme zelfverzekerdheid over zich heen, waardoor ik me aangemoedigd voelde om mijn verhaal te vertellen.’ Als referentiekader voor het nieuwe album noemt ze Dusty Springfield, Burt Bacharach en Dionne Warwick.

Dave Stewart: ‘Joss en ik vullen elkaar muzikaal heel natuurlijk aan. We schreven de nummers op een akoestische gitaar in Nashville en namen dat in eerste instantie op een mobiele telefoon op. Ik ben erg trots op deze plaat. Er spelen geweldige muzikanten op mee en de arrangementen hadden uit de jaren 60 kunnen komen. Daarom klinkt de plaat meteen vertrouwd.’

Kijk en luister hieronder naar de eerste single van de plaat, ‘Never Forget My Love’.

 

 

 

 

 

Deel bericht

Laatste nieuws

Nieuwe Jazzism uit

In de nieuwe Jazzism onder meer trompettist Ambrose Akinmusire, zangeres Lizz Wright en fenomeen John Zorn. Het nieuwste nummer van Jazzism ligt vanaf 9 februari

Lees verder »