Menu Sluiten

Nieuwe prijs voor kleinere jazzpodia

Om de kleinere jazzpodia een hart onder de riem te steken, reikt de Beroepsvereniging Voor Improviserende Musici (BIM) vanaf dit najaar de eerste BIM Podium Prijs uit.

Met een bijdrage van € 2000 kan het winnende podium artiesten aantrekken die anders onbereikbaar zouden zijn.

De BIM Podium prijs is ook een beloning voor het trouwe publiek dat geniet van optredens op de kleine jazzpodia. ‘’Want luisteraars maken het mogelijk dat deze muziek op vele plekken gespeeld wordt. Ze dragen zo bij aan een levendige jazzscene,’’ aldus de BIM.

De BIM praat sinds 1971 mee over het kunstbeleid en zet zich in voor de belangen van jazz en geïmproviseerde muziek en musici. Zij streeft naar meer speelplekken en fatsoenlijke beloning voor artiesten. Gitarist en lid van BIM Anton Goudsmit vat het samen: “De BIM is de enige organisatie die opkomt voor de belangen van de Nederlandse improviserende musici.“

“Jazzmuziek is de mooiste muziek die er is. Verleidelijk, interactief en divers is jazz de meest levendige en actuele kunstvorm. Jazz viert het leven en de BIM doet mee!” aldus het bestuur van de beroepsvereniging.

Het bestuur van de BIM heeft voor de BIM Podium Prijs 2019 trombonist/componist Joost Buis als extern deskundige aangetrokken. De kandidaten voor de long list van de BIM Podium Prijs zijn inmiddels bekend. De winnaar uit deze selectie wordt in september bekend gemaakt.

De geselecteerde podia voor de BIM Podium Prijs 2019 zijn Brebl (Nijmegen), De Pletterij (Haarlem), Heerlen Jazz, Hot House Leiden, Jazz in Groningen, It’s Time for Jazz (Zutphen), Jazz Inverdan (Zaandam), Jazzblazzt (Hunsel), Mahogany Hall (Edam), Plusetage (Baarle-Nassau) en Studio Loos (Den Haag).

(foto: Bart Grietens)

Deel bericht

Laatste nieuws

Nieuwe Jazzism uit

In de nieuwe Jazzism onder meer trompettist Ambrose Akinmusire, zangeres Lizz Wright en fenomeen John Zorn. Het nieuwste nummer van Jazzism ligt vanaf 9 februari

Lees verder »