Menu Sluiten

Nieuwe Jazzism uit

In de nieuwe Jazzism onder meer trompettist Ambrose Akinmusire, zangeres Lizz Wright en fenomeen John Zorn.

Het nieuwste nummer van Jazzism ligt vanaf 9 februari in de winkel. Op de cover de invloedrijke trompettist Ambrose Akinmusire. In een exclusief interview spraken we over zijn album Owl Song dat hij maakte met gitarist Bill Frisell en drummer Herlin Riley. ‘Ik vaar volledig op mijn intuïtie.’

Zangeres Lizz Wright treedt begin maart 3 keer op in Nederland. Haar nieuwe muziek gaat over intimiteit, verlies en liefde. Ze vertelt over haar hervonden muzikale vrijheid in Jazzism.

John Engels met de groten der aarde op jazzgebied gespeeld. Nog altijd is hij achter de drumkit op het podium te vinden. Een gesprek over verleden en heden. Verder in dit nummer leggen de zangeressen van Cantorias uit dat je Braziliaanse muziek moet voelen. En in het profiel van John Zorn komt naar voren dat hij een fenomeen met een sterke visie is.

Ook in dit nummer: Chick Webb de ontdekker van Ella Fitzgerald, Sun Ra aan de realiteit ontstegen, latinjazz pianist Hilario Durán, de vriendschap tussen Jasper Staps en Rembrandt Frerichs, Max Beesley, Miguel Atwood-Fergusons debuutalbum, Rita Hovink en de tijdloze Brian Auger. Verder natuurlijk heel veel recensies, columns, audioapparatuur.

De playlist van Jazzism 2-2024 bevat tracks van albums die de geïnterviewde artiesten hebben uitgebracht. Luister naar Ambrose, Lizz, John, Cantorias, John en alle anderen.

Dat alles en meer in de nieuwste editie van Jazzism. Vanaf 9 februari in de brievenbus en verkrijgbaar in de winkel.

Deel bericht

Laatste nieuws