Menu Sluiten

Nieuw album Curtis Harding, bekijk de video

Er is een nieuwe album van de uit Atlanta afkomstige artiest Curtis Harding onderweg. Zijn nieuwe single Can’t Hide It is inmiddels verschenen, en voorzien van een hoogst opmerkelijke videoclip.

De video, geregisseerd door Michele Civetta, laat acteurs Omar Dorsey (Queen Sugar) en Anthony Mackie (Captain America, The Hurt Locker) Curtis’ optreden aankondigen in het fictieve tv-programma The Velvet Touch uit de jaren ’70.

Toen hij sprak over de inspiratiebronnen voor zijn nieuwe album, legde Curtis uit dat tijdens zijn jeugd zijn moeder tegen hem zei: “Geef me mijn bloemen als ik er nog ben.” Het is een zin die de getalenteerde zanger en multi-instrumentalist door de jaren heen is bijgebleven, een herinnering om zijn liefde en waardering te tonen voor de mensen om wie hij geeft voordat het te laat is.

Bloemen

“Dat is hoe ik dit album zie”, reflecteert Harding. “Ik geef mijn bloemen aan de wereld, aan iedereen die het nodig heeft om te horen wat mijn songs nu te zeggen hebben.”

If Words Were Flowers is geschreven en opgenomen in de afgelopen twee tumultueuze jaren, met als resultaat een levendig en divers boeket aan songs.

Geïnspireerd op vintage soul, R&B, hiphop, garagerock en psychedelica, hoor je rauwe en ruige nummers begeleid door strakke grooves, pittige blazers in een avontuurlijke productie van Harding zelf en producer Sam Cohen met wie hij in het verleden vaker samenwerkte.

Kwetsbaar

“Nina Simone heeft altijd gezegd dat het de taak van een artiest is om de tijden te weerspiegelen”, legt Harding uit. “Ik vind het belangrijk om in het moment te leven. Als je dat doet en je bent eerlijk en kwetsbaar, kun je de mensen bereiken die bereikt moeten worden.”

Het nieuwe album If Words Were Flowers van Curtis Harding verschijnt in november, in februari komt hij naar Europa voor een uitgebreide tour, waarbij hij naar verwachting Rotterdam en Amsterdam aandoet.

Deel bericht

Laatste nieuws