Menu Sluiten

Nederlands Kamerorkest speelt met pianist Brad Mehldau

* Advertorial *

Brad Mehldau speelt met het Nederlands Kamerorkest zijn eigen pianoconcert. Van 20 tot en met 27 mei in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht.

Weinig muzikanten hebben zo’n stempel gedrukt op de jazz van nu als pianist en Grammy Award winnaar Brad Mehldau. Als solopianist en met het Brad Mehldau Trio behoort hij al decennia tot de absolute top van de jazzwereld. Daarnaast verrast hij regelmatig met uitstapjes naar andere genres en ook zijn eigen composities verraden dat hij niet alleen van beroemde jazzstandards uit het American Songbook houdt, maar ook van klassieke componisten als Bach, Brahms en Schumann en van filmmuziek, The Beatles en Radiohead.

 Concert voor piano en orkest

Samen met het Nederlands Kamerorkest speelt Brad Mehldau de Nederlandse première van zijn eigen pianoconcert. Het ging in première in Parijs en werd ook gespeeld door Mehldau zelf. Daarna volgden succesvolle optredens in onder andere Barbican Centre in Londen en Bozar in België. Het Concert voor piano en orkest  is opgedragen aan zijn gewaardeerde collega Herbie Hancock: ‘with respect and gratitude’. Mehldau tovert originele klankwerelden tevoorschijn, muziek vol prachtige jazz-akkoorden, markante ritmes en contrastrijke melodieën.

Het orkest speelt ook de meeslepende en filmische Derde symfonie van Philip Glass en muziek uit de wereldberoemde western There Will Be Blood van Jonny Greenwood.

20 en 22 mei Het Concertgebouw, Amsterdam

24 mei TivoliVredenburg, Utrecht

27 mei De Doelen, Rotterdam

Meer informatie en tickets via orkest.nl

Deel bericht

Laatste nieuws

Nieuwe Jazzism uit

In de nieuwe Jazzism onder meer trompettist Ambrose Akinmusire, zangeres Lizz Wright en fenomeen John Zorn. Het nieuwste nummer van Jazzism ligt vanaf 9 februari

Lees verder »