Menu Sluiten

Michael Varekamp heeft de Spirit

Spirits is het muzikale verhaal over de spirituele achtergrond van Michael Varekamp. Tijdens zijn zoektocht daarnaar ontdekte hij verschillende inspiratiebronnen: Voorouders uit diverse windstreken, muzikale voorbeelden als Miles Davis, Louis Armstrong, Wayne Shorter en Toumani Diabaté en zijn eigen kinderen. De muziek op dit nieuwe album is in de basis jazz met intense, kleurrijke elementen.

Spirits is gemaakt door Michael Varekamp en zijn muzikale vriendengroep. De muziek is ruimtelijk en uitgerekt en verzinkt in klanken. De muzikanten gaan steeds dieper de groove in. Daarbij schuwen ze uitersten niet.

Jazzgeschiedenis

Varekamps vaste band bestaat uit Erik Kooger op drums, Harry Emmery op bas, Wiboud Burkens op toetsen en tenorsaxofonist Dmitri Chapeau. De lijnen van dit gezelschap zijn lang en diep en de samenwerking gaat soms al dertig jaar terug. Hoewel altijd actief binnen de verschillende stijlen in jazz, ligt de basis van deze veelzijdigheid in het besef dat de hele jazzgeschiedenis één is.

Video

Onlangs was Varekamp op de Nederlandse televisie te zien, waar hij Spirits speelde met Jerome Hol, Bas van Lier, Erik Kooger.

Deel bericht

Laatste nieuws