Menu Sluiten
Mark Reilly (Matt Bianco) en het New Cool Collective

Matt Bianco en Massada op Red Light Jazz

In juni 2016 vindt voor de derde keer in successie het Red Light Jazz festival plaats. De afgelopen edities waren zeer geslaagd, mede dankzij een fraai palet aan artiesten. Het grotendeels gratis festival speelt zich af in en rondom het wereldberoemde Red Light District van Amsterdam.

Dit jaar wordt de line up gevormd door New Cool Collective ft. Matt Bianco, Candy Dulfer, Ruud Breuls, Sinas, The Preacher Men, Massada, Hans Dulfer, Verheij & Friends ft. Oscar Harris, The Jig, Nadjazzda, The Funkstamatics e.a.

Tegen de achtergrond van het initiatief ‘Amsterdam World jazz City’ zagen enkele jazz-minnende wallenondernemers in 2014 de kans schoon om de jazzcultuur van het wereldberoemde Red Light District van Amsterdam in de schijnwerpers te zetten. De buurt, vaak negatief in het nieuws, heeft namelijk zoveel meer te bieden dan op het eerste gezicht lijkt. Een rijke jazzgeschiedenis bijvoorbeeld, met illustere namen als Teddy Cotton en Kid Dynamite die vroeger vaak speelden in clubs als Casablanca en de Cotton Club. Red Light Jazz brengt die geschiedenis weer tot leven. In 2014 en 2015 genoten buitenlandse toeristen, dagjesmensen uit de provincie en vele Amsterdammers tijdens Red Light Jazz van jazzoptredens in cafés, theaters en andere sfeervolle locaties waar ze nooit eerder waren geweest.

Het volledig door sponsors gedragen Red Light Jazz Festival beleeft dit jaar alweer haar derde editie. Op 3, 4 en 5 juni as. spelen tal van bekende en minder bekende – voornamelijk Nederlandse – jazzartiesten op 25 locaties in- en rondom het wallengebied. Onder de optredende acts bevinden zich ook talentvolle studenten van het nabij gelegen Conservatorium van Amsterdam.

In het wereldberoemde Casa Rosso Theater op de Wallen van Amsterdam werd afgelopen vrijdag tijdens de officiële perspresentatie, op zeer unieke wijze het programma van Red Light Jazz 2016 bekend gemaakt. Het feest begon al bij binnenkomst met champagne en chocola met Red Light Jazz logo. De presentatie leek een waar circus. Een praatje van de festivaldirecteur, een optreden van de band Sinas (DWDD) en een paal van 5,5 meter die plotseling uit het plafond kwam schuiven waarin een paaldanseres een show gaf. De middag werd met anekdotes en wat jazzgeschiedenis aan elkaar gepraat door gastheer Koen Schouten (jazz journalist Volkskrant, verteller van New York Round Midnight). Red Light Jazz kondigde tevens haar eigen app aan. Tijdens het festival kunnen bezoekers hierop zien welke band er speelt, in welke locatie zij speelt en op welk tijdstip. Om het af te maken kreeg iedereen een rijkelijk gevulde goodybag mee naar huis.

In de aanloop naar het festival zal het gehele programma op de website www.redlightjazz.com verschijnen.

Deel bericht

Laatste nieuws