Menu Sluiten

Maria Mendes en Estrella Acosta genomineerd voor Latin Grammy

De in Nederland wonende zangeressen Maria Mendes en Estrella Acosta zijn beide genomineerd voor een Latin Grammy. Dat is de meest prestigieuze muziekprijs voor latin muziek ter wereld.

Estrella Acosta is genomineerd in de categorie Best Traditional Tropical Album voor Tierra – Songs by Cuban Women.

Maria Mendes (foto) is genomineerd in de categorie Best Arrangement, met haar song Com Que Voz, die zij schreef met John Beasley en het Metropole Orkest.

Saudade, Color of Love (uitgebracht in oktober 2022), is Mendes’ vierde album en haar eerste live album. Op de plaat verkent de zangeres de combinatie van Jazz met de Fado-wereld door betoverende muzikale arrangementen van fado’s en traditionele Portugese muziek zoals Quando Eu Era Pequenina en Verdes Anos van Carlos Paredes. Het album bevat ook een verrassende bijdrage van de geprezen Braziliaanse componist Hermeto Pascoal, die een nummer aan de vocaliste heeft opgedragen – zijn Braziliaanse versie van een Fado.

Estrella Acosta zet met Terra – Songs By Cuban Women de songwriters van het Cubaanse platteland in het zonnetje, die onvermoeibaar de ene prachtsong na de andere afleveren. Ze wisselt die af met haar eigen songs, die in dezelfde traditie staan. Op de plaat is meegewerkt door een keur aan (Nederlandse) jazzmusici als Enrique Firpi, Efraim Trujillo en sterpercussionist Gerardo Rosales.

De winnaars van de Latin Grammys worden op 16 november bekend gemaakt.

Deel bericht

Laatste nieuws