Menu Sluiten

Lyle Mays (Pat Metheny Group) overleden

Lyle Mays is overleden. Hij was vooral bekend als toetsenist bij de Pat Metheny Group.

Lyle Mays was een Amerikaanse jazzpianist en componist, en was vanaf het begin lid van de Pat Metheny Group.

Mays leerde Metheny kennen in 1974. Samen richtten ze de groep op, en wonnen ze zeven Grammy Awards.

Mays kwam uit een muzikaal gezin, zijn vader was gitarist, zijn moeder pianist. Op 9-jarige leeftijd begon hij met het spelen
op de toetsen, op zijn veertiende speelde hij in de kerk.

“Lyle was een van de beste muzikanten die ik gekend heb”, reageert Metheny op zijn site. “Vanaf de eerste noten die we samen speelden hadden we een sterke band.”

Lyle Mays en Pat Metheny ontwikkelden een unieke stijl in de fusion jazz, die elementen van jazz, rock en muzikale tradities van over de hele wereld samenbracht.

Naast zijn werk met de Pat Metheny Group bracht May verschillende soloplaten uit, en trad hij op met veel andere artiesten, zoals Joni Mitchell, Rickie Lee Jones, Earth Wind & Fire, Bobby McFerrin en Toots Thielemans.

Bovendien maakte hij platen voor kinderen, waarbij hij samenwerkte met onder meer Jeremy Irons, Max von Sydow en Meryl Streep.

Lyle Mays was op het moment van zijn overlijden 66 jaar. Omdat hij zijn privé-leven gescheiden hield van zijn carriere is het niet bekend
of hij naaste familie had. Hij had zich al een tijd teruggetrokken uit de professionele muziekwereld, en was al geruime tijd ziek.

Deel bericht

Laatste nieuws