Menu Sluiten

Luisteren: George Benson speelt The Ghetto (Donny Hathaway)

In november verschijnt Weekend In London, het live album dat George Benson vorig jaar opnam in de fameuze jazzclub Ronnie Scott’s in London. Het door Donny Hathaway geschreven nummer The Ghetto kun je nu als voorproefje beluisteren.

Slechts 250 mensen waren vorig jaar getuige van de show die gitaarlegende George Benson gaf in Ronnie Scott’s Jazz Club in Londen.

On Broadway

Benson is natuurlijk al sinds de jaren ’70 van de vorige eeuw gewend om op te treden voor een groot publiek, sinds hij wereldhits scoorde met Give Me The Night en het door Jerry Leiber en Mike Stoller geschreven On Broadway.

Maar voor een klein en intiem publiek, zoals in Ronnie Scott’s, is Benson tegenwoordig op zijn allerbest, zeker als de productie van de show in de bekwame handen is van Kevin Shirley (Joe Satriani, Rush, Robert Cray, John Hiatt, Beth Hart).

Het was dan ook een avond vol hits en improvisatie, waar grote songs voorbijkwamen, inclusief Love X Love, I Hear You Knocking van Dave Bartholomew, en, zoals hierboven te horen is, The Ghetto van soul-legende Donny Hathaway.

Walking To New Orleans

Het album Weekend In London is de opvolger van Walking To New Orleans dat vorig jaar van de hand van George Benson verscheen, en ligt op 13 november in de winkel.

Deel bericht

Laatste nieuws

Verslag: Music Meeting Festival

Tijdens het zonovergoten pinksterweekend bracht Music Meeting Festival een divers en sterk programma in Nijmegen. Veel energieke optredens van artiesten die verschillende genres aantrekkelijk samenbrengen.

Lees verder »