Menu Sluiten

Louis van Dijk overleden

Pianist Louis van Dijk is dit weekeinde overleden. Hij was bij een groot publiek bekend als lid van de Gevleugelde Vrienden, waarin hij samen met Pim Jacobs en Pieter van Vollenhoven optrad met veelal licht repertoire. Hij was met dit trio veel te zien en te beluisteren op radio en tv. Maar bovenal was hij een graag gezien jazzmuzikant.

Louis van Dijk studeerde aan het Amsterdams Conservatorium, en won in 1961 het destijds famuze Loosdrechts Jazzconcours. Hij studeerde in 1964 cum laude af, maar ontwikkelde zich snel als jazzpianist, Bud Powell, Bill Evans en Oscar Peterson waren zijn grote voorbeelden.

Later werkte hij jarenlang samen met Ramses Shaffy en de recent overleden Liesbeth List.

Van Dijk was een bekend platenproducer, die werkte met onder meer Thijs van Leer, Toots Thielemans, Rita Reijs en het Rosenberg Trio. Hij is onderscheiden met drie Edisons, en ontving vele gouden en platina platen.

Drie jaar geleden werd bij Louis van Dijk de ziekte van Alzheimer geconstateerd, waarna hij zich terugtrok uit de actieve muziek. Eerder was hij al geopereerd aan slokdarmkanker.

Louis van Dijk overleed in het Rosa Spier Huis in Laren. Hij is 78 jaar geworden.

(Foto: Wikipedia)

Deel bericht

Laatste nieuws