Menu Sluiten

Lou Donaldson Boulevard geopend

In de nieuwe Jazzism 5 een interview met saxofonist Lou Donaldson.  Muziek maken ziet de 95-jarige nog steeds als een feest. Een collectieve gebeurtenis, bestemd voor het publiek. Om mensen te laten lachen en gelukkig te maken. Mensen aan het dansen krijgen, dat kan je wel aan sweet poppa Lou overlaten. ‘Everything I do gonna be funky’.

Op 14 oktober werd Papa Lou geëerd in Badin North Carolina (VS), de plaats waar hij opgroeide, met de onthulling van de Lou Donaldson Boulevard.  N.C. Senator Carl Ford, die ook muzikant is, merkte op: “Er zijn veel dingen die Badin op de kaart hebben gezet, maar Lou spant de kroon.”

Donaldson, die in 2012 werd opgenomen in de North Carolina Music Hall of Fame, merkte tijdens de ceremonie voor de straatnaamgeving op: “Dit is het mooiste wat me ooit is overkomen. Deze stad heeft alles voor me betekend.”

In het interview dat Mischa Andriessen met Lou Donaldson had voor Jazzism 5, is meer te lezen over het leven en de muziek van de saxofonist. Jazzism 5 is nu verkrijgbaar in de winkel.

Deel bericht

Laatste nieuws