Menu Sluiten

Lotz Of Music in Austerlitz

Fluitist Mark Alban Lotz heeft een serie van drie actuele en verrassende concerten georganiseerd in het Beauforthuis in Austerlitz. Gasten zijn onder meer Stefan Schmidt (Zuco 103), Sun-Mi Hong en Tineke Postma. 

Mark Lotz is een fluitist met een indrukwekkende carrière die al jaren op de internationale scene opereert en verantwoordelijk is voor tal van indrukwekkende producties.’’Een klaarwakkere musicus op het scherpst van de snede,’’ zoals hij zichzelf omschrijft. Hij speelde onder meer bij Chris Potter, Giovanca, Han Bennink en Leon Ware.

De serie omvat twee premières van twee nieuwe ensembles.

Austerlitz

Op vrijdag 14 augutus om 19.00 uur speelt Mandala Tribe een combinatie van elektronische muziek met jazz en Indiase muziek in Beats, Breath & Bytes. Na hun optreden in het Bimhuis in Amsterdam (in het kader van het Jazz Festival Amsterdam) en de Music Meeting Nijmegen nu op de planken in Austerlitz.

De band bestaat uit Stefan Schmid (Zuco 103, Caro Emerald, New Cool Collective) op keyboards, electronica, Heiko Dijker (Scapino Ballet, Hari Prasad Chaurassia) op tabla, electronica en Mark Lotz op fluiten, bansuri, fx.

Ode aan Vrouwelijke Activisten

Op vrijdag 28 augustus is het podium voor Sojourner’s Truth, met een  Ode Aan Vrouwelijke Activisten. Lotz: ‘’Hedendaagse jazz waagt zich meestal niet aan actuele politieke kwesties of maatschappelijke vraagstukken. Sojourner’s Truth brengt hier verandering in.”

Sojourner’s Truth wordt gevormd door Tineke Postma (saxen), Sun Mi Hong (slagwerk, percussie), Frans van Hoeven (bass, electronica) en Mark Alban Lotz.

John Engels

Het derde concert vindt plaats op zondag 13 september om 18.30 uur in de vorm van het  Mark Lotz Trio met het programma In The Spirit. Samen met de legendarische drummer John Engels en de jonge Canadese bassist Zack Lober uit NYC geeft Lotz een concert in de hoge school van de jazz.

Wroclaw Sessions

In de klassieke trio-bezetting vindt intieme interactie plaats rond de grote componisten in jazz: Ellington, Parker, Monk etc. De CD The Wroclaw Sessions van het Mark Lotz Trio in 2019 sloeg in als een bom en won Best Of 2019 Award van het prestigieuze NYC Jazz Records Magazine. De recensies logen er niet om: All About Jazz (USA) schreef:  Mark Alban Lotz is bringing sexy back into jazz!, en  UKVibe (UK) meldde: This is the spirit of jazz in its truest form!

Voorprogramma door studenten van het Utrechts Conservatorium

De organisator: ‘’In deze barre tijden van Covid-19 was het mijn dringende behoefte om mijn (ex) studenten mentale, muzikale en financiële ondersteuning te bieden. Deze Lotz Of Music series presenteert daarom ook duetten van een drietal van zijn studenten van het Utrechts Conservatorium als voorprogramma, te weten achtereenvolgens Manon Nijenhuis Duo, Prajolan Thapa Duo en op zondag 13 september Remi Edson Duo.

Meer informatie rond deze concertreeks is te vinden op Facebook. Deze serie is mede tot stand gekomen met de hulp van het Fonds Podiumkunsten.

Deel bericht

Laatste nieuws