Menu Sluiten

Live: Jarrod Lawson speelt Be The Change (en meer)

Be The Change heet het nieuwe album van Jarrod Lawson. Net als het titelloze debuut waarmee de zanger, componist en keyboard-speler uit Portland, Oregon zes jaar geleden debuteerde, staat de plaat vol met frisse, jazzy soulsongs.

Het concert start na ongeveer 10 minuten.

Hoewel zijn teksten vaak serieuze onderwerpen behandelen, van verbroken relaties tot racisme, klinkt de muziek van Lawson verrassend opgewekt, zo tekende journalist Mischa Andriessen op in de jongste editie van  Jazzism.

,,Ik wil dat mijn muziek ergens over gaat. Maar ook dat ze mensen opmontert. De nieuwe plaat gaat over verandering. Dat is iets waar je tegenop kunt zien, iets waarover je kunt twijfelen. Kan ik het wel? Mijn optimisme is ontleend aan de beroemde uitspraak van Mahatma Ghandi: You can be the change yo wish to see in the world.’’

Om de release van Be The Change te onderstrepen gaf Jarrod Lawson op 14 december een concert vanuit de Classic Pianos pianowinkel in zijn thuisstad, waar hij, voorafgaand aan de release van zijn debuut, jarenlang werkte als pianostemmer.

Een van de fraaiste nummers op zijn huidige plaat heet Connected. Niet voor niets. ,,Het verbonden blijven, in allerlei opzichten, is volgens mij essentieel. Dus wat ik zing, Let’s get connected, we gotta get connected, is misschien wel de kern van deze plaat.’’

Het volledige interview met Jarrod Lawson kunt u lezen  in de huidige editie van Jazzism.

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

Deel bericht

Laatste nieuws