Menu Sluiten

Liran Donin: de bas is de basis

De in Israel geboren Liran Donin is een veelzijdig musicus. Donin studeerde jazz aan de Middlesex University in Londen en daar ontmoette hij Holub en de andere leden van Led Bib. Recent kwam zijn album 8 Songs uit.

Door Emil Roes

Het succes van de band stelde Donin in staat zijn interesses te verbreden. Als bassist, producer en componist leeft hij zich uit in verschillende genres.

Bij Polar Bear en Led Bib voor de meer avontuurlijke jazz, folk bij The Unthanks, en met vibrafonist Mulatu Astatke verkende hij de Ethiopische jazz. Dichterbij liggen de jazz-samenwerkingen met de Brits-Aziatische klarinettist Arun Ghosh en met Mustard Pie. Maar hij speelde als bassist ook in popbands, bijvoorbeeld met Chrissie Hynde en de Amerikaanse indieband Here We Go Magic.

Donin heeft ook een reputatie opgebouwd als een creatieve platenproducent. Hij produceerde onlangs albums van hedendaagse jazzacts zoals WorldService Project en Raph Clarkson’s Dissolute Society. Hij trad ook op als producer voor de bekroonde Zambiaans / Schotse vocalist, gitarist en songwriter Namvula en hij werkt aan het album van de in India geboren zanger Ranjana Ghatak.

Als componist wordt Liran gevraagd voor radio, film en documentaire en hij componeert momenteel in opdracht van choreograaf Sivan Rubinstein voor haar nieuwe project MAPS.

Liran’s bas is zijn basis. Zijn virtuoze benadering levert een kenmerkende powerhouse-groove op.

Met zijn 1000 Boats heeft Liran een persoonlijk en inspirerend album neergezet.

Lees de recensie van het album in Jazzism#4.

Deel bericht

Laatste nieuws