Menu Sluiten

Lintje voor Eric Ineke

Drummer Eric Ineke heeft een lintje gekregen. Hij is op zijn 70ste verjaardag benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Door Coen de Jonge

In de pauze waren al zijn cd’s met de titel Dexterity al uitverkocht. Zo heb je als veteraan-drummer ook nog iets aan je eigen jubileumconcert. Daar kwam nog bij dat na drie stukken van Eric Inekes band JazzXpress een Amsterdamse wethouder het podium op kwam en hem vertelde dat hij hij Ridder in de Orde van Oranje Nassau was geworden. Een unicum – want hoeveel Nederlandse jazzdrummers hebben zo’n lintje?

Rein de Graaff

Het was druk in het Bimhuis, zaterdagavond 1 april. Veel mensen die tot staanplaatsen veroordeeld waren, en dat is hier een goed teken. Eric Ineke werd op diezelfde dag 70 jaar, en dat mocht hij vieren met een programma waarin hij speelde met vier formaties. In het eerste deel werkte hij met zijn JazzXpress, daarna kwam zijn oude maatje Rein de Graaff op de pianokruk, later stond er een gezelschap van drie blazers (Sjoerd Dijkhuizen, Simon Rigter en Tineke Postma), er was een triobezetting met Peter Beets en uiteraard een spetterende jam session als finale.

Jubileum

O ja, de drummer kreeg uit handen van Cees Schrama ook nog het eerste exemplaar van zijn eigen nieuwe cd: Let There Be Life, Love and Laughter. Een verzameling live-opnamen uit de loop der jaren met allemaal grote tenorsaxofonisten. Kijk, zo hoor je een jubileum te vieren.

Bekijk hier een gefilmd portret van Eric Ineke

Deel bericht

Laatste nieuws

Nieuwe Jazzism uit

In de nieuwe Jazzism onder meer trompettist Ambrose Akinmusire, zangeres Lizz Wright en fenomeen John Zorn. Het nieuwste nummer van Jazzism ligt vanaf 9 februari

Lees verder »