Menu Sluiten

Laatste concerten Zeeland Suite

De Buma Boy Edgarprijs Tournee van pianist/componist Jeroen van Vliet zit er bijna op. Ruim een half jaar toerde hij door Nederland met het unieke project Zeeland Suite Revisited. Tijdens de tour worden de DVD en de CD van de opnames in Zeeland, gepresenteerd. Jeroen van Vliet blaast hiermee op geheel eigen wijze de jazzklassieker “Zeeland Suite” van Leo Cuypers uit de jaren zeventig, nieuw leven in.

Van Vliets Suite bestaat uit acht delen. Slechts een stuk is nog geïnspireerd op het origineel, maar de andere delen zijn nieuw geschreven en uitgevoerd door topmusici Jeroen van Vliet (piano), Joris Roelofs (klarinet), Joris Postumus (alt saxofoon), Mete Erker (tenoor- en sopraansax), Anton Goudsmit (gitaar), Frans van der Hoeven (contrabas) en Pascal Vermeer (drums).

Ook bij de Zeeland Suite van Jeroen van Vliet zijn de stukken (net als bij de versie van Cuypers) op diverse locaties in de buitenlucht in Zeeland gespeeld en opgenomen. De combinatie van de Zeeland Suite en de nieuwe composities van Jeroen van Vliet met de opnames in de open lucht resulteren in een unieke film, die tijdens de uitvoering van de Zeeland Suite in november nog vier keer gepresenteerd zal worden aan het publiek, te weten in Leiden, Spijkenisse, Edam en in Leeuwarden.

Voor meer informatie zie jeroenvanvliet.nl

Deel bericht

Laatste nieuws