Menu Sluiten

Kijk en luister: Brad Mehldau’s Empty Concertgebouw Session

Het nieuwe album van meesterpianist Brad Mehldau is opgenomen in Amsterdam, tijdens de lockdown van het afgelopen jaar. Tijdens zijn Empty Concertgebouw Sessions speelt hij materiaal van het album.

Brad Mehldau woont nabij Amsterdam. Tijdens zijn sessie speelt hij nummers gecomponeerd tijdens de lockdown, waaronder Stepping outside, Remembering all of this en Keeping Distance. In het Parool liet hij weten:  “Toen ik voor het eerst weer naar de supermarkt ging, werd dat een ongemakkelijke dans met verschillende mensen. Deze compositie is daarop geïnspireerd: mijn linkerhand is de ene persoon, met een vast ritme, mijn rechterhand is de andere persoon die daar helemaal los van staat.”

Brad Mehldau is een van de meest geliefde jazzmusici van zijn generatie. Hij heeft een goed ontwikkeld oor voor de intens genuanceerde, harmonieus vormgegeven akoestische jazz. Al tijdens zijn studie in New York werd hij ingehuurd door Jimmy Cobb, en ook speelde hij mee met Christian McBride en Brian Blade op Joshua Redman’s eerste akoestische kwartetplaat in 1994.

In 1997 verscheen de eerste van vijf Art Of The Trio-albums, waar label Nonesuch een box van liet verschijnen. In 2001 verscheen Largo, misschien wel zijn meest avontuurlijke album ooit, dat Allmusic omschreef als Sonic Exotica.

Brad Mehldau is opnieuw genomineerd voor een Grammy in 2021, voor zijn album ROUNDAGAIN2021, in de categorie Best Jazz Instrumental Album.

What do you want to do ?

New mail

Deel bericht

Laatste nieuws