Menu Sluiten

Kerst met Roy Hargrove in Concertgebouw

Op maandag 12 december presenteert het Jazz Orchestra of the Concertgebouw in de Grote Zaal het Jazz Kerstconcert 2016. Samen met trompettist Roy Hargrove en zangeres Roberta Gambarini brengt het JOC sprankelend kerstrepertoire met de fluwelen bigbandsound die het jazzorkest zo eigen is. Het JOC staat onder leiding van Dennis Mackrel.

De Amerikaanse trompettist Roy Hargrove (1968) heeft als jazzmusicus een ware sterrenstatus. Altijd zoekt hij naar uitdagende muzikale ervaringen, waarbij hij zich stilistisch blijft vernieuwen. Hargrove’s optredens zijn steevast een muzikale belevenis, of die nu zijn met zijn eigen Big Band, zijn veelgeprezen Roy Hargrove Quintet of zoals nu met het JOC.

Roberta Gambarini (Turijn 1972) woont sinds 1998 in de Verenigde Staten. Als finaliste in de Thelonious Monk competition werd ze opgemerkt door Benny Carter en James Moody, die haar vroeg voor de Dizzy Gillespie All Stars. Hier ontmoette ze in 2001 o.a. Roy Hargrove en Dennis Mackrel. Deze samenwerking was de opmaat voor een succesvolle internationale carrière. Met Hargrove en het JOC trad Gambarini onder meer op in Kaapstad en Jakarta.

Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw bestaat uit een selectie van de meest prominente jazzmusici van Nederland, nagenoeg allemaal solisten, componisten en improvisatoren met een eigen (inter)nationale carrière. Sinds een jaar staat het orkest onder leiding van chef-dirigent Dennis Mackrel, die voor zijn benoeming bij het JOC onder meer als drummer speelde bij het Count Basie Orchestra en de Dizzy Gillespie All Star Big Band.

Meer informatie en tickets vind je op concertgebouw.nl

Deel bericht

Laatste nieuws