Menu Sluiten

Keb’ Mo’: Fris krakende blues

De Amerikaanse Mr. blues Keb’ Mo’ deed Nederland aan met zijn akoestische solotour Good To Be. Dinsdag 6 september was hij in Rotterdam. Daar lag het publiek aan zijn voeten, en niet omdat hij van die hippe skate sneakers droeg.

Tekst: Roland Huguenin | Foto’s: Joke Schot

Keb’ (Kevin Moore, Los Angeles, 1951) betovert zodra hij zijn eerste gitaarakkoorden speelt. Hij is de artiest die de blues op zo’n vanzelfsprekende manier tijdloos heeft gemaakt, dat niemand het merkte.

De multifunctionele concertzaal van LantarenVenster, was op deze avond ingericht als een donker popzaaltje, inclusief twee bars. In no time veranderde Keb’ de zaal in een gezellige huiskamer waar locals elkaar ontmoeten om op verhaal te komen. Bij veel artiesten voelt het wat ongemakkelijk, maar hier klapte iedereen spontaan mee en werden goed klinkende sing alongs ingezet, die niet op de setlist stonden. Keb’ keek tevreden toe en zag dat hij hier wel goed zat.

Zonder een moment hoogdravend te zijn nam Keb’ Mo’ ons mee in zijn liedjes waarin hij het leven op een trefzekere manier relativeert of op de korrel neemt. Hij maakt goud van elk thema en veel woorden heeft hij daar niet voor nodig. Zijn stem lijkt er alleen maar mooier op te worden. Van het stijgen der jaren is trouwens niets te zien.

En dan zijn gitaarspel. Met groot gemak en zonder enig vertoon, laat hij zijn prachtige instrumenten in alle stijlen en toonaarden zingen, grommen en kreunen. Zijn ritmisch tappende linkervoet maakt een drummer totaal overbodig. Keb’ Mo’ is en blijft de gedroomde (blues)artiest.

Tot slot ook lof voor de toffe support act van de Amerikaanse zanger en componist Anthony D’Amato die Keb’ Mo’ vergezelde tijdens deze tour. Zijn muziek is een mix van folk, blues, Americana en pop. Ook D’Amato heeft alles in huis om zijn hoge stem perfect met de gitaar te laten samenvloeien.

Anthony D’Amato (zang en gitaar)

Keb’ Mo’ (zang en gitaar)

6 september 2022

Lantaren Venster, Rotterdam

Deel bericht

Laatste nieuws