Menu Sluiten

Jong talent in de prijzen bij corona-editie Muziekwedstrijd

De 7-jarige Julius (piano) uit Eijsden, 11-jarige Christiaan (blokfluit) uit Hendrik Ido Ambacht en de 10-jarige Sebastiaan (trompet) uit Hoeselt, België hebben een eerste prijs gewonnen bij De Muziekwedstrijd.

Luca (viool), 13 jaar, uit Den Haag, Alexander (piano), 15 jaar, uit Utrecht en Silvan (saxofoon), 17 jaar, uit Zwolle wonnen een eerste prijs in de oudere leeftijdsklasse. Jazzzangeres Ntjam Rosie maakte de prijswinnaars bekend.

Alle inzendingen zijn te bekijken via demuziekwedstrijd.nl.

Dat maakte de hoofdjury, bestaande uit onder andere zangeres Ntjam Rosie en violist Yannick Hiwat, bekend. De prijswinnaars vielen op in ruim 600 inzendingen. Daarmee was de speciale corona-editie van De Muziekwedstrijd een groot succes!

Muziek is onmisbaar

Eind maart opende De Muziekwedstrijd een speciale, extra ronde. Aan deze bijzondere editie konden naast kinderen van 4-12 jaar ook kinderen van 13-19 jaar meedoen. Omdat juist in deze tijd muziek onmisbaar is. Kinderen en jongeren konden alleen of samen meedoen, met ieder instrument, op elk niveau en met iedere muziekstijl. Filmpjes konden worden ingestuurd tot en met half mei. De winnaars worden beloond met mooie, muzikale prijzen en komende weken in het zonnetje gezet op social media.

Gevarieerde inzendingen

Er werden ontzettend veel verschillende filmpjes ingestuurd. Sommige kinderen schreven een special coronacompositie, waarmee ze hun gevoelens over deze ongewone tijd in muziek konden omzetten. Anderen speelden klassieke stukken. Prijswinnaar Julius speelde bijvoorbeeld een prelude van Bach op de piano.

Drie altblokfluiten

Sommige kinderen namen zichzelf drie keer op, waardoor een bijzondere vorm van samenspel ontstond. Prijswinnaar Christiaan deed mee met een eigen compositie voor 3 altblokfluiten. Hij zegt daarover: ‘Het was heel erg grappig om met mezelf samen te spelen’.

Prijswinnaar Silvan componeerde een stuk voor een saxofoonkwartet en voerde dat zelf uit. In zijn compositie drukt hij uit wat de coronacrisis voor effect heeft op hem als persoon, als student en als muzikant.

De Muziekwedstrijd wordt georganiseerd door het Prinses Christina Concours. Zo stimuleert het Prinses Christina Concours kinderen en jongeren in hun muzikale ontwikkeling.

Deel bericht

Laatste nieuws