Menu Sluiten

Jazzism Edison Publieksprijs voor Eric Vloeimans 

De Jazzism Edison Publieksprijs 2023 gaat naar Wild Port Of Europe, een album van Eric Vloeimans.

Jaarlijks kan het publiek stemmen op hun favoriete album voor de Jazzism Edison Jazz Publieksprijs. Dit jaar gaat de publieks-Edison voor jazz naar het album Wild Port Of Europe van Eric Vloeimans. De Edison ontvangt hij op 9 oktober tijdens de AFAS Edison Jazz en Klassiek uitreikingen in het AFAS Theater in Leusden.

De Jazzism Edison Publieksprijs is een initiatief van de Edison Stichting en het magazine Jazzism. Er worden jaarlijst 10 albums van Nederlandse artiesten genomineerd. De afgelopen 2 maanden kon het publiek stemmen op hun favoriete album. Wild Port Of Europe van Eric Vloeimans ontving de meeste stemmen. Op de voet gevolgd door Echo Echo van WAAN.

Edison

De Edison is de meest prestigieuze en oudste muziekprijs in Nederland. De felbegeerde prijs wordt toegekend door een vakjury aan muziekproducties van uitzonderlijke kwaliteit en impact en wordt sinds 1960 uitgereikt. Edisons worden uitgereikt in het klassieke, jazz en popgenre. De onderscheiding is te vergelijken met de Amerikaanse Grammy Award en de Britse Brit award. De Edison bestaat uit een bronzen beeld vervaardigd door beeldhouwer Pieter d’Hont.

Deel bericht

Laatste nieuws