Menu Sluiten

Jazz Not Jazz de nieuwste albums

Jazz Not Jazz is de graadmeter van hedendaagse jazzmuziek in al zijn variaties. Op basis van de muzieksmaak van dj’s, organisators, programmeurs en journalisten is JNJ10 een actuele en invloedrijke lijst. De nieuwste albums in jazz, soul, funk, blues en alles daartussen en voorbij vind je hier. Deze keer met The 7th Hand van Immanuel Wilkins, Blue Lab Beats, Black Flower, Marquis Hill en meer. 

Koploper van deze lijst, Immanuel Wilkins, komt na zijn debuut Omega nu met The 7th Hand dat bestaat uit zeven delen die samen een suite vormen. Het compositietalent van Wilkins is hiermee bevestigd.

Jazztronica duo Blue Lab Beats creëert op MotherlandJourney een soepel geluid, geïnspireerd door hiphop en afrobeat. Black Flower van Nathan Daems, verkent op Magma ethiojazz, afrobeat, psychedelica en mixt dat met traditionele jazz en orgel- en synthesizergeluiden. Starfruit is de soulvolle plaat van Moonchild. De nummers van het LA-trio hebben weelderige rustige arrangementen en persoonlijke teksten. Onder meer met Lalah Hathaway en Alex Isley.

Al improviserend betrok Kika Sprangers haar bandleden vroegtijdig bij het maken van Mind’s Eye: een ode aan de verbeeldingskracht, gedurfd spel met avontuurlijke muzikale wendingen. De liveregistratie van Steve Colemans Volume II stamt uit 2018. Zijn band volgt moeiteloos de complexe in elkaar grijpende ritmes en snelle wisselingen van de saxofonist. 

Voor Breath by Breath werd Fred Hersch geïnspireerd door zijn piano-opleiding en strijkkwartetten. Ga zitten en luister het album in een keer. Met Walter Smith III, Joel Ross, James Francies, Kendrick Scott en Harish Raghavan heeft Marquis Hill zijn debuutalbum New Gospel Revisited live opgenomen: creatief en spannend. Daniel Casimir debuteert met Boxed In. Een dynamische botsing van moderne jazz en georkestreerde muziek. Na vijf jaar zijn Binker & Moses terug met Feeding The Machine. Mede dankzij Max Luthert op tape loops en elektronica, klinkt het album ambient, minimalistisch en experimenteel. 

 

Deel bericht

Laatste nieuws