Menu Sluiten

Izaline Calister start actie voor Antilliaanse kinderliedjes in de klas

Zangeres Izaline Calister heeft samen met Thijs Borsten een boek en een cd met Antilliaanse kinderliedjes uitgebracht, Bon dia, Goedemorgen. Doel van dit muziekproject is om deze liedjes een plek te geven binnen het basisonderwijs op Curaçao. Om dat voor elkaar te krijgen is Calister een crowdfunding gestart.

Het liedjesboek Bon dia, Goeiemorgen bestaat uit 23 traditionele kinderliedjes uit Curaçao, Bonaire en Aruba die vertaald zijn door kinderboekenschrijver Koos Meinderts en in nieuwe arrangementen op cd zijn opgenomen. Borsten en Calister hebben bij het het ontwikkelen van het liedjesboek een muzikaal en een maatschappelijk doel. Bij tachtig procent van de Curaçaose studenten die hun studie in Nederland niet afronden, ligt de oorzaak in een taalachterstand. Door bekende Curaçaose kinderliedjes tweetalig op te nemen brengen Calister en Borsten kinderen speels en op een positieve manier in aanraking met de Nederlandse taal en omgekeerd.

Bekijk hieronder de video over het project.

Alle informatie over dit project vind je op de site van Voor de kunst, waar je ook kunt doneren. Bon dia, Goeiemorgen gaat als theaterprogramma in het najaar van 2022 touren.

 

 

 

 

Deel bericht

Laatste nieuws