Menu Sluiten

Izaline Calister eregast op Amersfoort Jazz

Zangeres Izaline Calister is dit jaar de Artist in Residence van Rabobank Amersfoort Jazz. Dat evenement is dit jaar van vrijdag 27 tot en met zondag 29 mei. Het biedt jazz en wereldmuziek op drie pleinen, drie theaters en daarnaast op diverse andere locaties. Izaline heeft al erg veel zin in het festival. “Jongens, ik ben Artist in Residence! En of ik uitkijk naar die optredens en samenwerkingen. Ik ontplof bijna van plezier en kan amper wachten. Wat een eer en wat een feest.”

Izaline Calister is een getalenteerd zangeres, componiste en tekstschrijfster met een geheel eigen muzikale stijl. Zij is geen onbekende in Amersfoort. “Ik kom er al sinds het begin van mijn carrière. Naar Amersfoort Jazz, Dias Latinos, Global Village. Deze festivals zijn altijd goed georganiseerd en aardig voor de muzikanten, met een fijn publiek en goede sfeer. Verder heb ik in Amersfoort hele leuke muzikantenvrienden wonen.”

Zij heeft het zeldzame talent dat solisten onderscheidt. Haar eigen muziek is een fusie tussen de traditionele muziek van haar geboorte-eiland Curaçao en jazz met Afro-Caribische invloeden. Als een muzikale caleidoscoop verovert zij met haar Papiamentstalige muziek het publiek over de hele wereld en kun je haar met recht: “De koningin van de Antilliaanse Jazz” noemen. Haar podiumverschijning is onvergetelijk, soms ingetogen, dan weer opzwepend: een wilde diva op blote voeten.

Zij brengt op de vrijdagavond met het Peter Beets Quartet en het Amersfoorts Jeugd Orkest de beroemde opera Porgy & Bess op het Lieve Vrouwekerkhof. Zaterdag is ze te gast bij de voorstelling New York Round Midnight in De Flint. Daarna speelt zij met haar eigen band als hoofdact op het podium op de Hof. Hier presenteert ze ook haar nieuwe cd ‘Rayo di Lus’ (rays of sunlight). Op zondag sluit ze Rabobank Amersfoort Jazz af met de Big Band On The Move op de Groenmarkt.

Izaline bereidt zich goed voor op haar optredens. “Ik ben met alle orkesten en iedereen waar ik mee samenspeel al een tijdje in contact. We overleggen over repertoire. We proberen in elkaars repertoire gemeenschappelijke delers te zoeken zodat het echt een mooie samensmelting gaat worden. Verder heb ik dan een nieuwe CD, dus we zijn met mijn eigen band nieuwe nummers aan het instuderen. Ik ben ook al aan het trainen om mooi en fit te zijn die dagen. En ik ga nieuwe jurken kopen. Dat mag ook wel weer! Oh jongens, wat wordt Amersfoort Jazz een feest!”

Deel bericht

Laatste nieuws

Nieuwe Jazzism uit

In de nieuwe Jazzism onder meer trompettist Ambrose Akinmusire, zangeres Lizz Wright en fenomeen John Zorn. Het nieuwste nummer van Jazzism ligt vanaf 9 februari

Lees verder »