Menu Sluiten

Izaline Calister, Ack van Rooyen op Jazzpodium Amersfoort

Tot aan de zomer presenteert het JazzPodium Amersfoort een serie bijzondere jazzconcerten op Stadspodium de Observant. Maandelijks speelt een formatie uit de Nederlandse jazztop zondagmiddag in de Schutterzaal. De aanvang van deze optredens is 14:00 uur. De entree is € 12,50. Deze prijs is inclusief een drankje en hapje na afloop van het concert. Daarnaast programmeert het JazzPodium Amersfoort ook maandelijks een, wat kleinschaliger, optreden op woensdagavond in het Stadscafé. Deze optredens beginnen om 20:30 uur en de entree is € 5,00 (inclusief een drankje).

Op zondag 6 maart komt Izaline Calister. Zij draagt haar eretitel ‘De koningin van de Antilliaanse Jazz’ met verve. Als een muzikale caleidoscoop verovert zij met haar Papiamentstalige muziek het publiek over de hele wereld. Omdat Ack van Rooyen vorig jaar 85 jaar werd vormde hij een nieuw kwintet, dat zondag 3 april naar De Observant komt. Dit Jeroen Manders / Ack van Rooyen Kwintet is opgebouwd rond de stijl van Ack’s spel, sensitief, met de oren wijd open, snel van begrip, met een gevoel voor zowel swing en traditie als vernieuwing.

Op woensdag 16 maart is het podium voor het Patricia Wisse / Juraj Stanik Kwartet. Woensdag 13 april komen tenorsaxofonist Simon Rigter en de Israelische gitaarvirtuoos Ofer Landsberg met hun kwartet optreden en op woensdag 11 mei wordt het seizoen afgesloten door het Berend van den Berg trio met de zangeres Anne Chris.

Het Stadspodium De Observant is gevestigd aan het Stadhuisplein in Amersfoort. Meer informatie is te vinden op www.observant.nl 

 

Deel bericht

Laatste nieuws

Nieuwe Jazzism uit

In de nieuwe Jazzism onder meer trompettist Ambrose Akinmusire, zangeres Lizz Wright en fenomeen John Zorn. Het nieuwste nummer van Jazzism ligt vanaf 9 februari

Lees verder »