Menu Sluiten

Ida Nielsen en Jimmy Haslip topacts op zesde Red Light Jazz

Ida Nielsen, bassiste bij onder meer Prince, en Jimmy Haslip zijn twee van de meest in het oog springende artiesten van het aanstaande Red Light Jazz. De zesde editie van het festival vindt van 7 tot en met 9 juni plaats in en rond de rosse buurt van Amsterdam.

Het openingsconcert vindt plaats op 7 juni in de lobby van het Barbizon Palace-hotel, en wordt verzorgd door Joris Teepe, met John Engels op drums en Anton Goudsmit op gitaar.

De organisatie wil aanhaken bij de actualiteit, en heeft daarom gekozen om de basgitaar te kiezen als rode draad voor het festival. ‘’De basgitaar is een instrument dat voor verbinding zorgt. De bas verbindt drums, piano, gitaar, blaas- en andere instrumenten met elkaar. Zoals Red Light Jazz een verbindende factor is in het wallengebied en daarbuiten.”

De Deense Ida Nielsen werd Prince’s Funk Princess genoemd zij werd in 2010 ontdekt door The Minneapolis Midget en maakt tot aan zijn dood in 2016 deel uit van The New Power Generation en het rocktrio 3rdeyegirl. Inmiddels maakt ze naam als soloartiest en bandleider met een mix van jazz, funk, rock en pop. Het vierde album is in de maak.

Jimmy Haslip (Yellowjackets, Gina Vanelli, Donald Fagen) brengt in het Concervatorium een ode aan Jaco Pastorius en Weather Report, samen met toetsenist Scott Kinsey, die bekendheid verkreeg met de fusionband Tribal Tech. De pers schreef over hem: ‘’every note he plays is a three dimensional adventure’’, hij speelde met onder veel meer Joe Zawinul, Bill Evans en Scott Herderson.

Andere artiesten die te zien zijn op Red Light Jazz zijn onder meer Dutch Swing College Band, Candy Dulfer, Hans Dulfer, Bruut!, Ntjam Rosie, Michiel Borstlap en het Peter Beets Trio.

Het volledige programma is te vinden op de website. Een belangrijk deel van het festival is gratis toegankelijk. Een aantal shows is echter alleen met een entreebewijs te bezoeken.

 

Deel bericht

Laatste nieuws