Menu Sluiten

Het levenswerk van Jimmie Vaughan

Van oer-Texaan Jimmie Vaughan is wel gezegd dat hij de enige witte bluesgitarist is, die zich kan meten met zijn zwarte collega’s. Van de oprichter van The Fabulous Thunderbirds, de broer van Stevie Ray en collega van John Lee Hooker, Billy Gibbons en Bo Diddley is nu een magnifiek overzichtswerk verschenen.

De fabuleuze box The Jimmie Vaughan Story omvat 96 tracks, een  fraai boekwerk, een vinylplaat van Do You Gt The Blues? uit 2001, is voorzien van recent ontdekte muziek alsmede het levensverhaal van wellicht de meest Texaanse nog levende gitarist van het moment.

Lees ook het interview met Jimmie Vaughan uit Jazzism 3 2019.

Viermaal won Jimmie Vaughan een Grammy Award, voor zijn werk als eminent bluesgitarist. De oudere broer van Stevie Ray heeft evenwel nimmer op zijn lauweren gerust, blijft zichzelf vernieuwen, is voortdurend op tour (onder meer als betrouwbare side kick van Eric Clapton) en brengt nog steeds nieuwe muziek uit.

Dit verzameld werk is daarom een must voor de fans, die daardoor een alomvattend perspectief krijgen op de rijke carrière van de gitarist, die begon in de vroege jaren ’70 met de band The Storm, in 1974 na zijn ontmoeting met Kim Wilson een vervolg kreeg in The Fabulous Thunderbirds.

Hij schreef songs met de legendarische Doc Pomus, speelde in de band van Jerry Lee Lewis, trad op met de Blues Brothers Band, en heeft ook nog een solocarrière waar de gemiddelde gitarist het kwijl van uit de bek loopt.

Voor de liefhebbers is er ook nog een boek, met niet eerder gepubliceerde familiefoto’s van de Vaughantjes, en beeld dat gemaakt is tijdens zijn omvangrijke muzikale loopbaan. Jimmie heeft ook de moeite genomen een autobiografisch verhaal toe te voegen, alsmede zijn allereerst gepubliceerde interview uit 1978, en een essay van de gerenommeerde journalist en producer Bill Bentley.

De Deluxe-versie van het album wordt gecompleteerd door een exemplaar van Rodder’s Journal, het glossy magazine dat normaal gesproken gewijd is aan hot rods en custom cars, en in dit geval vol staat met fraai beeldmateriaal van het jaloersmakende wagenpark van de Texaan.

The Jimmie Vaughan Story verschijnt op 17 september via The Last Music Company.

(foto: Stoney Burns)

Deel bericht

Laatste nieuws