Menu Sluiten

Gregory Porter: een mysterie onder de pet

Met zijn 1.90 meter lengte en altijd onberispelijke pak, is Gregory Porter een imposante verschijning. Maar het meest kenmerkende aan hem is zijn muts: een combinatie van een bivakmuts en een Kangol Summer Spitfire-pet.

De muts bedekt zijn oren en een deel van zijn gezicht. Nog nooit is hij zonder gezien. Waarom is niet duidelijk. Sterallures zijn de aimabele Porter vreemd, maar vragen stellen over de muts betekent ‘einde interview’. Die waarschuwing kregen we van iedere perschef voorafgaand aan een interview. Niet dat journalisten zich daar altijd door lieten weerhouden. Tegen Jazzism zei Porter in 2012: “Naar de ware reden van mijn hoofdtooi mag iedereen raden, ik zal het zelf nooit onthullen.”

Littekens

Een enkele keer lukte het een journalist wel iets los te peuteren, maar dan gaf Porter nooit hetzelfde antwoord. Hij noemde het eens zijn ‘veiligheidsdekentje’. In 2016 vertelde hij The Telegraph dat hij littekens in zijn gezicht had, sinds hij zeven of acht jaar oud was. Over de toedracht zei hij niks. De muts kwam hij op een gegeven moment tegen. Hij zette ‘m op en het beviel hem wel. Toen hij even later positieve reacties kreeg van enkele meisjes, besloot hij het zijn ‘look’ werd. Dit zou nog voor zijn muziekcarrière zijn geweest.

Huidoperatie

Aan Jazzweekly.com vertelde Porter dat hij de muts is gaan dragen na een huidoperatie. Omdat fans hem daarna aan die muts herkenden, besloot hij het maar zo te houden.

Photo credit: Eric Umphery

Deel bericht

Laatste nieuws

Nieuwe Jazzism uit

In de nieuwe Jazzism onder meer trompettist Ambrose Akinmusire, zangeres Lizz Wright en fenomeen John Zorn. Het nieuwste nummer van Jazzism ligt vanaf 9 februari

Lees verder »