Menu Sluiten

Geniet van Charlie Wilsons Tiny Desk optreden

In het kader van ‘June, Black Music Month’ deelt NPR Music een aantal bijzondere Tiny Desk concerten. De eerste is met Charlie Wilson en een groot aantal muzikanten. Bekijk de video hier.

In 1979 riep president Jimmy Carter juni uit tot Black Music Month. Het doel was om deze maand te wijden aan de invloed die zwarte muziek heeft gehad op de VS en de wereld. NPR Music viert Black Music Month met een reeks nieuwe Tiny Desk concerten. Samen vertegenwoordigen deze artiesten het verleden, het heden en de toekomst van zwarte muziek. Deze shows deze maand zijn een viering van zwarte artiesten die zichzelf uitdrukken op een manier die we nog nooit eerder hebben gezien, en van de unieke manier van de Tiny Desk om dat talent te laten zien. In de video is het optreden te zien van Charlie Wilson met een groot aantal muzikanten.

The Gap Band

Charlie Wilson (1953) geboren in Tulsa, Oklahoma was en is een succesvolle r&b zanger en producent. Samen met zijn broers Ronnie en Robbert maakt  hij deel uit van The Gap Band. Vanaf 1974 heeft de band verschillende hits zoals Outstanding en Oops Upside Your Head. Vanaf 1985 produceert Wilson ook muziek voor anderen zoals voor Quincy Jones, Snoop Dog en Justin Timberlake. The Gap Band maakt ouderwetse funk en r&b. Maar nadat Wilson zijn verslavingen te boven kwam, zijn het de samenwerkingen met jonge hiphoppers die ‘Uncle Charlie’ opnieuw in de schijnwerpers zet.

(uit: NPR Music Tiny Desk concerts | foto: Zayra Rodriguez for NPR)

Deel bericht

Laatste nieuws