Menu Sluiten

Feestelijke opening van 2023 in Bimhuis

De feestelijke opening van het nieuwe jaar met drie concerten bomvol jong talent en gelouterde musici. Op zaterdag 7 januari is in het Bimhuis een nieuwe editie van JazzFest Minifest live in het Bimhuis.

De jonge makers van Jazzfest 2023 zijn onder meer de Zuid-Koreaanse pianist Chaerin Im en de Letse dwarsfluitist Ketija Ringa Karahona. Zij spelen hun nieuwste composities, speciaal geschreven voor de trio line-up van dwarsfluit, piano en cello. Dit concert is de premiere van het trio dat Im en Karahona samen de gerenommeerde cellist Ernst Reijseger vormen.

Anna Serierse

De Nederlandse Anna Serierse, Braziliaanse Breno Viricimo en Uruguayse Daniel de Moraes ontmoetten elkaar op het Braziliaanse Youtube-kanaal Olaiá Music. Sindsdien spelen ze veel samen in vele verschillende bezettingen. Speciaal voor deze avond brengt dit trio een hommage aan een van hun meest geliefde Braziliaanse componisten: Djavan.

Mo van der Does Motet

Motet is de 7-mansformatie van altsaxofonist Mo van der Does. Hij brengt daarin grote jazztalenten bijeen. Van der Does wordt geprezen om zijn toon, lyriek en improvisatievermogen. Motet is een van de winnaars van de Keep an Eye: The Records van 2022. Dit concert is onderdeel van de The Records On Tour, Powered by VNJJ & Keep an Eye Foundation. Motet: Mo van der Does (altsax/klarinet), Alistair Payne (trompet), Matthias van den Brande (tenorsax/fluit), Jessie Brevé (basklarinet), Floris Kappeyne (piano), Tijs Klaassen (contrabas), Wouter Kühne (drums).

Meer info vind je hier

Deel bericht

Laatste nieuws