Menu Sluiten

Fats Domino overleden

De legendarische muzikant Fats Domino is overleden op 89-jarige leeftijd. Hij had veel hits, vooral in de beginjaren van de rock-‘n-roll. De bekendste zijn Blueberry Hill, Ain’t That A Shame en I’m Walking.

Antoine Dominique Domino Jr. groeide op in New Orleans en had een goed muzikaal gehoor. Hij leerde zichzelf pianospelen door bestaande nummers na te spelen. Zijn carrière begon in 1949 toen hij zijn eerste plaat The Fat Man opnam. Het was de eerste rock-‘n-rollcover die meer dan een miljoen exemplaren verkocht.

Elvis

De jaren erop verkocht hij meer dan 65 miljoen platen. Dat leverde hem 23 gouden platen en een tweede plaats na Elvis. In 1957 zei Elvis daarover tegen Jet magazine: “Veel mensen denk dat ik de rock-‘n-roll ben begonnen. Maar het was er al voordat ik begon. Niemand kan die muziek beter zingen dan gekleurde mensen. Laten we eerlijk zijn, ik kan het niet zingen als Fats Domino. En ik weet het.” (lees meer na het filmpje)

Bescheiden man

De loopbaan van Fats Domino beslaat meer dan vijf decennia. Hij maakte talloze gouden platen en ontving onderscheidingen als de Grammy Lifetime Achievement Award. Ondanks al zijn succes bleef hij een bescheiden man die het liefst thuis in New Orleans bleef. Daar is hij op 25 oktober gestorven in het bijzijn van zijn familie.

Deel bericht

Laatste nieuws