Menu Sluiten

Eerste namen op Gent Jazz: Gonzalo Rubalcaba, Stuff. en Jef Neve

Het was even spannend, maar vandaag heeft de organisatie eindelijk de eerste namen bekend weten te maken voor Gent Jazz 2021.

Het festival (de twintigste editie!) vindt plaats van 8 tot 18 juli op de Bijlokesite in Gent. Voor de verjaardagseditie moet nog steeds rekening worden gehouden met een beperkte capaciteit, maar op muzikaal vlak kent Gent Jazz deze zomer geen beperkingen, zoals de organisatie zelfverzekerd laat weten.

Superlatieven

Publiekslievelingen STUFF. (17/7) en Jef Neve (13/7) prijken voorlopig bovenaan het affiche. De eerste bracht zopas zijn derde album T(h)reats uit, een plaat die op superlatieven wordt onthaald.

Jeff Neve kijkt inmiddels reikhalzend terug uit naar the real thing. En vertrekt richting de Bijlokesite af met zijn recente album Mysterium – door velen omschreven als ‘zijn beste plaat tot nu toe’.

Dizzy Gillespie

Het Cubaanse duo Gonzalo Rubalcaba & Aymée Nuviola etaleert dezer dagen met behulp van het album Viento y tiempo, waarover Jazzism-redacteur Rik van Boeckel de musici interviewde, op de meest inventieve wijze het muzikale verleden én heden van hun land. Rubalcaba werd in de jaren 80 ontdekt door Dizzy Gillespie, die een pianovirtuoos in hem herkende, en Nuviola werd in 2017 tot één van de meest beloftevolle artiesten op North Sea Jazz gekroond.

Talent

“De opluchting, de trots en de blijheid zijn groot om deze zomer een ambitieuze verjaardagseditie  van Gent Jazz te kunnen organiseren”, zegt festivaldirecteur Bertrand Flamang. “Met plaats voor talent van eigen bodem, de zuurstof van de Belgische jazzscene, maar toch ook voor enkele internationale toppers. De kersen op de taart.”

Tickets kosten €39 – €44 en zijn alleen te koop via gentjazz.com, kindertickets kosten €8.

Omdat er nog geen duidelijkheid is over de coronamaatregelen in juli, worden tickets voorlopig enkel per tafels van twee of vier personen verkocht.

Deel bericht

Laatste nieuws

Nieuwe Jazzism uit

In de nieuwe Jazzism onder meer trompettist Ambrose Akinmusire, zangeres Lizz Wright en fenomeen John Zorn. Het nieuwste nummer van Jazzism ligt vanaf 9 februari

Lees verder »