Menu Sluiten

Dutch Jazz: luister naar Pink Oculus, Don Byas

Dutch Jazz is een programma op Sublime FM, waarin elke dinsdag van 22 tot 23 uur Nederlandse jazz centraal staat. Hier vind je vier van de fijnste tracks, voor Jazzism samengesteld door Rolf Delfos en Bart Wirtz. Luister naar Harry Verbeke Quintet, Don Byas, Fay Claassen en Pink Oculus!

Harry Verbeke Quintet – Goin’ upstream
Nadat Verbeke in 1968 de Wessel Ilcken- prijs had gewonnen nam dit album op met Peter Ypma drums, Joop Scholten guitaar en Tony Nolte op de hammond. Klinkt fris en hip, alsof een aantal jonge gasten in de categorie Bruut! anno 2016 besloten hadden een plaat op te nemen. Verbeke in topvorm en let op die grooves!

Luister hier

Don Byas – Meets the Jacobs Brother Groovin’ High
De Amerikaanse saxfonist Don Byas woonde lange tijd in Nederland. Het is daarom extra leuk om zijn Nederlandse aankondigingen te horen op deze live- registratie van een concert samen met Pim en Ruud Jacobs en John Engels op drums. Hij was een voorbeeld voor grote saxofonisten als John Coltrane en Sonny Rollins en het is dan ook waardevol dat het Nederlands Jazzarchief dit concert uit 1964 opnieuw heeft uitgebracht.

Luister hier

Fay Claassen – Luck Child
Een verrassend persoonlijk album van deze zangeres die al geruime tijd in Duitsland woont. We kennen haar voornamelijk als jazzvocalist maar hier zingt ze ook stukken van Paul Simon, Leni Stern en haar echtgenoot Paul Heller. Met een intieme bezetting brengt ze warmte, kwaliteit en eigenheid naar de luisteraar.

Luister hier

Pink Oculus – Delicious (EP)
Het duurde even (waarschijnlijk omdat we zo benieuwd waren) maar rapster Pink Oculus heeft een EP uit. Haar ingetogen manier van rappen wordt ongelooflijk goed, strak en origineel begeleid door een duo dat zich Badjekkah noemt. Het zijn toetsenist Mano Yeah en drummer Gino Cochise die ook een groot deel van de productie voor hun rekening namen.

Luister hier

Deel bericht

Laatste nieuws