Menu Sluiten

Doorstart van CO LIVE! bij de Concertzender

Het bekende jazzprogramma Co Live! van Co de Kloet is vanaf 7 januari 2023 te horen bij de Concertzender. Elke zaterdagavond van 21.00 tot 22.00 uur presenteert Co een programma vol jazz en aanverwante stijlen. 

Jazz op de Concertzender
Op de Concertzender is er aanbod van alle mogelijke jazzgenres. Elke zaterdag staat in het teken van programma’s met jazz, van ragtime tot crossovers, gemaakt door jazzmusici, muziekwetenschappers, journalisten en kenners. Sem de Jongh, directeur van de Concertzender: “Jazz is één van de kurken waar de Concertzender op drijft. Het is soms kwetsbare, en vaak verrassende muziek die deel uitmaakt van de Nederlandse podiumpraktijk. Jazz zal zich altijd blijven vernieuwen, en dat verdient een vaste plek op de radio. We zijn blij dat we, tegen de verdrukking in, ons aanbod kunnen uitbreiden en de luisteraars van CO LIVE! bij de Concertzender kunnen ontvangen.”

CO LIVE!
Co Live! is inmiddels een bekende titel bij luisteraars die van jazz houden. De Kloet: “Ik vind het geweldig dat de Concertzender een podium biedt voor gekende en nieuwe muziek. Co Live! is een programma met aandacht aan jong en nieuw talent, onder meer dankzij mijn samenwerking met het Prinses Christina Concours, het Laren Jazz Festival en diverse conservatoria. Uiteraard is er ruim aandacht voor nieuwe cd’s. En we willen opnames maken in Nick Vollebregt in Laren, kleine en grote festivals registreren en eigen producties met nationale en internationale solisten en orkesten uitzenden, bijvoorbeeld een serie rond pianisten en het Metropole Orkest met gitaarvirtuoos Steve Vai. Daarover binnenkort meer nieuws!”

Naast Co Live! bij de Concertzender is Co verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam, het Singer Theater in Laren, Jazzism Magazine en runt hij zijn eigen mediabedrijfje Zivasound. Co Live! is een wekelijks programma dat te beluisteren is via www.concertzender.nl, de digitale kabel en de app van de Concertzender.

Deel bericht

Laatste nieuws