Menu Sluiten

Donder is Jong Jazztalent Gent 2019

Jong Jazztalent Gent 2019 is Donder. Donder is een trio dat bestaat uit drummer Casper Van De Velde, bassist Stan Callewaert en pianist Harrison Steingueldoir.

De drie, uitverkoren door een professionele muziekjury, winnen een plaats op het affiche van Gent Jazz Festival 2020 én een geldbedrag van €10.000.

Elk jaar kiest Gent Jazz Festival een getalenteerde Belgische jazzband met een ambitieus project. Voormalige winnaars van de nationale muziekwedstrijd Jong Jazztalent Gent zijn onder meer BRZZVLL, De Beren Gieren en Steiger.

Het project in kwestie omvat een onderzoek van Donder en de Noorse harmoniumspeler Sigbjørn Apeland. Voor het trio is Apeland een goed voorbeeld van een muzikant die tot de internationale jazzscene wordt gerekend, ook al heeft hij weinig raakvlak met de dominante Amerikaanse jazztraditie.

Zijn muzikale taal komt, net als die van andere Noorse jazzmuzikanten én in tegenstelling tot die van de meeste Belgische jazzmuzikanten, in hoofdzaak voort uit de eigen muziektraditie. De vraag die Donder en Apeland zich stelden: hoe had de Belgische jazz vandaag geklonken, als werd vertrokken van – bijvoorbeeld – de Vlaamse polyfonie?

Het antwoord is volgend jaar te horen op Gent Jazz Festival.

Deel bericht

Laatste nieuws