Menu Sluiten

Documentaire Miles Davis: Birth of the Cool

Op donderdag 12 september gaat de documentaire ‘Miles Davis: Birth of the cool’ in première. De film gaat over het leven en de carrière van muziekgigant en cultureel icoon Miles Davis. Hij was een visionair, de vernieuwer die elk hokje tartte. De belichaming van cool.

Miles Davis (1926-1991): trompettist, bandleider, innovator. Hij was elegant, intellectueel en ijdel. Maar ook ruw, conflictzoekend en controversieel. Hij was een een genie en de belichaming van cool. De man met een geluid zo mooi dat het je hart kan breken.
Zijn rusteloze vastberadenheid en om grenzen te verleggen stond centraal in zijn leven. Evenals leven op zijn eigen voorwaarden. Het maakte van Miles Davis een ​​ster. Het maakte hem ook ongelooflijk moeilijk om mee te leven. Vooral voor de mensen die het meest van hem hielden. Keer op keer brak Miles met conventies, zowel in de muziek als privé. Als hij dacht dat zijn werk het nieuwe normaal zou gaan vertegenwoordigen, veranderde hij opnieuw.

Miles’ moedige veronachtzaming van traditie, zijn heldere visie, zijn niet aflatende drang en constante honger naar nieuwe ervaringen maakten hem een ​​inspiratie voor collega-musici en een cultureel icoon voor generaties luisteraars. Het maakte hem een ​​vernieuwer in muziek. Van bebop tot cooljazz, moderne kwintetten, orkestmuziek, jazzfusion, rock’n’roll en zelfs hiphop.

De documentaire bevat nooit eerder vertoonde archiefbeelden en studio-opnamen. Interviews met Wayne Shorter, Quincy Jones, Juliette Gréco, Carlos Santana, Marcus Miller en Herbie Hancock en zeldzame foto’s. ‘Miles Davis: Birth of the Cool’ vertelt het verhaal van een uniek talent en laat de man achter de trompet zien.

Regie: Stanley Nelson

Meer info: http://events.pieceofmagic.com/miles-davis-birth-of-the-cool/

Deel bericht

Laatste nieuws