Menu Sluiten

Deze jazzconcerten gaan wél door!

De nieuwe ‘gedeeltelijke’ lockdown hakt er stevig in, dat is volkomen duidelijk. Op Facebook en aanverwante media struikel je over de treurende artiesten, die hun optredens afgelast zien. Maar, om met de Galliërs te spreken: enkele podia blijven moedig weerstand bieden!

Zo meldt TivoliVredenburg dat ze daar, ondanks de restricties ,,met frisse moed aan de slag gaan  om nieuwe programma’s te organiseren.’’

Lunchconcert

De eerste concerten in deze nieuwe vorm (met ICP Orchestra) hebben al plaats gevonden. Maar op 23 oktober is er een gratis lunchconcert met Bart de Win & TSOP, met Bart de Win op piano en vocals, en Nikolaos Tsopoglou-Gkinas op gitaar en vocals.

En onder de huidige omstandigheden kan ook het concert van Jeroen van Vliet Moon Trio op zaterdag 254 oktober doorgaan. Het trio speelt twee sets voor ieder 30 bezoekers.

Sun-Mi Hong

En wie beschikt over een stevige spanningsboog kan vast vooruitkijken naar het concert van Sun-Mi Hong en haar fabuleuze band op zaterdag 12 december. Ze was eerder onder meer in De Observant in Amersfoort en in LantarenVenster in Rotterdam, en de recensent van dienst was lyrisch: “De sterke balans tussen lyrische tunes, melodische riffs en abstract gestileerde solo’s is onweerstaanbaar. Sun-Mi Hong heeft regie over elke slag die ze speelt. In een helder klankbeeld zweept ze op, of streelt en masseert ze de drums en bekkens. Het Sun-Mi Hong Quintet ademt talent en originaliteit.’’

Aanmelden is voor alle shows verplicht, en kan via TivoliVredenburg.

Mark My Wor(l)ds

Mark Lotz is ook niet iemand om bij de pakken neer te zitten. Hij meldt ons het volgende: ,,Ga mee met een muzikale reis rond de wereld in een reeks concerten! Op de vier zaterdagavonden in november vindt een unieke wereldmuziek concertserie plaats in Museum Speelklok: Mark My Wor(l)ds. Globetrotter, fluitist Mark Lotz nodigt artiesten uit o.a. India, Brazilië, Syrie en Ghana uit om in de dagen van #BlackLivesMatter en sociaal isolement hun stemmen te laten horen. Een reflectie op het corona tijdperk door de vele culturen die Nederland rijk is in solo acts en sublieme muziek.’’

Nieuw jasje

Iedere concertavond begint met een solo optreden. Tijdens de hoofd-act creëert Lotz samen met de andere muzikanten een interactie met het publiek in de vorm van een talkshow. De muzikanten zullen plaatsnemen in het publiek en samen met hen het gesprek aangaan. Hierin reflecteren zij op hedendaagse onderwerpen zoals corona, muziek en hun eigen leven. Kortom: vier avonden waarop een concert in een nieuw jasje gestoken wordt!

Informatie en tickets vind je op de site van Museum Speelklok

Tot slot Poppodium Paard in Den Haag. Dat laat de komende tijd zoveel mogelijk van het huidige programma op aangepaste wijze doorgaan. Het podium wil op een zo veilig mogelijke manier een lichtpuntje bieden voor muziekliefhebbers en artiesten en zet alles op alles om de komende vier weken de concertbeleving zo verantwoord mogelijk te laten plaatsvinden. Voor de concerten die doorgaan komen maximaal 30 kaarten beschikbaar en zoveel mogelijk van deze optredens worden gestreamd.

Galicië

Jazzgerelateerd is voorlopig alleen de show van Mamihlapinatapai, een gezelschap dat zijn wortels heeft in het verre Galicië, deels jazz studeerde aan het Haags Conservatorium en het ambacht leerde op de straten van Den Haag. Op de drempel van de corona-epidemie verscheen het tweede album Maghia, en dat is de rode draad van de show.

Meer info en tickets zijn verkrijgbaar via paard.nl

(foto Bart de Win: Peter Pricken)

Deel bericht

Laatste nieuws