Menu Sluiten

De nieuwe Jazzism is uit!

Niemand minder dan Alicia Keys siert de cover van de nieuwe Jazzism. Twintig jaar na haar debuut brengt ze Keys, haar achtste studioalbum uit. “Als je naar Songs In A Minor en Keys luistert, is de cirkel rond. Het voelt als thuiskomen.”

Meestergitarist, componist en arrangeur Bill Frisell zegt dat hij nog dagelijks op zijn gitaar oefent: “Het is onmogelijk om in één mensenleven alles te ontdekken dat de gitaar te bieden heeft.”

Jazzdrummer Makaya McCraven wilde dichter bij de verhalen achter de jazz komen en dook voor zijn samples in de rijke geschiedenis van Blue Note. “Ik hoop mensen te bereiken die niet van jazzklassiekers houden, maar nu denken: wauw, zo heb ik het nog nooit gehoord!”

Joe Bonamassa is de grootste bluesgitarist van zijn generatie en niet bepaald bescheiden. Toch zegt hij: “Ik ben niet de redder van de blues.” Ook geeft hij antwoord op de vraag waarom hij niet meer zo’n chagrijn is als een paar jaar geleden.

Altsaxofonist Kenny Garrett speelde ooit met Miles Davis en Art Blakey. Op zijn nieuwe album Sounds From The Ancestors eert hij Davis en Blakey, maar ook John Coltrane, Marvin Gaye, Freddy Hubbard, Woody Shaw en Donald Bird. “Deze mannen hebben tijdloze inspiratie gebracht.”

De Britse pianist Alfa Mist vertelt in een gesprek over zijn nieuwe plaat Bring Backs dat hij naast hiphop, jazz en folk van de muziek van filmcomponist Hans Zimmer houdt. “Klassieke musici kijken me altijd aan alsof ik iets grofs heb gezegd als ik vertel dat ik van Hans Zimmer houd.”

Jazzism nummer 6 valt op 10 december bij abonnees op de mat en is dan ook in de winkel verkrijgbaar. Hier bestel je de nieuwe Jazzism. 

Deel bericht

Laatste nieuws