Menu Sluiten

De beste muziekapps voor Jazzliefhebbers

Als je jong bent is de invloed van leeftijdsgenoten en de gangbare populaire muziek heel groot. Je groeit ermee op, je ontwikkelt jezelf en blijft een voorkeur houden voor muziek in dat genre. Maar je kunt ook muziekinspiratie uit andere bronnen opdoen. Naarmate je ouder wordt, kun je bijvoorbeeld gevoeliger worden voor andere genres, zoals klassieke muziek of blues. Of soms luister je op aanraden van een vriend een nummer of genre dat ineens aanslaat bij je, zoals het jazzgenre. In de jazzmuziek wordt veel geïmproviseerd en daardoor is er een constante ontwikkeling. Misschien vond je het eerst helemaal niks, maar luister je er nu graag naar. Luister je graag naar jazz, dan zijn de volgende 6 muziekapps een echte aanrader.

1. NPO Soul & Jazz

Live luisteren naar je favoriete zender. Het lijkt zo simpel, maar met deze muziek app kun je ook podcasts beluisteren, een wekker en sleeptimer instellen en meer. Zie en luister: https://www.nporadio2.nl/soulenjazz

2.YouTube Music

Deze app is bij veel mensen bekend en geliefd. De oorzaak is vooral te vinden in de combinatie van het aanbod van muziek. Als het gaat om Jazz vind je op YouTube naast uitgebrachte nummers en albums ook liveoptredens die gemaakt zijn tijdens festivals en concerten. Wil je optimaal genieten, neem dan een abonnement zodat er geen irritante reclames tussendoor kunnen komen.

Tip: Stream je veel muziek onderweg? Zorg dan voor voldoende data in je bundel om onverwachte kosten te voorkomen. Hier kun je de verschillende opties bekijken. Maar streamen heeft ook een schaduwzijde.

3.Spotify

Via deze app heb je toegang tot een heel groot aanbod van Jazz in verschillende stromingen. Denk hierbij aan dixieland, boogiewoogie, bebop, cool jazz, hardbop en nog veel meer.

4.Tidal

Deze betaalde app (met free trial) is opgestart door de muziekartiesten zelf. Ze proberen hiermee te voorkomen dat ze afhankelijk zijn van de financiële opbrengsten van concerten en optredens. Het is een hele overzichtelijke app met een grote sortering jazzmuziek.

5.SoundCloud

Deze app is heel geschikt als je voorkeur geeft aan originele jazz nummers. Het aanbod van jazzmuziek uit verschillende landen is groot en het volgen van een account is heel eenvoudig.

6.Twixen

Nog niet zo bekend, maar wel helemaal gratis. Ook in deze muziekapp (met een score van 4,7) staat een een flink aanbod van jazzmuziek.

Ben je van plan om een muziekapp te installeren begin dan altijd eerst met de probeerversie voordat je je verbindt aan een betaald abonnement. Let er bovendien ook op of je afspeellijsten of nummers kunt downloaden. Anders zit je telkens te teren op je data. Met goede mobiele en sim only tarieven is dit natuurlijk geen probleem en bovendien wil je de opslag van je mobiel niet alleen maar gebruiken voor muziek.

Deel bericht

Laatste nieuws

Nieuwe Jazzism uit

In de nieuwe Jazzism onder meer trompettist Ambrose Akinmusire, zangeres Lizz Wright en fenomeen John Zorn. Het nieuwste nummer van Jazzism ligt vanaf 9 februari

Lees verder »